Gloriette

DeCock Plants lanceert eigen poinsettia genetica

Tholen - Na de osteo’s en de lavendel introduceert Decock Plants nu ook eigen poinsettiagenetica. Het bedrijf zet de laatste jaren steeds meer in op eigen veredelingsactiviteiten en het opzetten van een eigen kerststerrenlijn stond al langer op de rol, met name omdat het in het najaar een groot product is en deze mooi afwisselt met de verschillende voorjaarsproducten.


Niet alleen op de IPM, maar ook op de Trade Fair afgelopen november presenteerde Decock reeds de nieuwe Glorietta

Decock is in 1987 opgericht door de Ludo Decock en zijn echtgenote Myriam, pioniers en tuinders in hart en nieren. Hun twee zonen Gaël en Maxim zijn ondertussen beiden actief in het bedrijf. Over de jaren breidde de onderneming steeds verder uit en in 2008 werd gestart met de farm Desa Plants in Modjo, Ethiopië. Inmiddels telt de operatie 6 hectare productie in België en 14 hectare in Ethiopië, alwaar de moederplanten gecultiveerd worden en aldus de kwaliteit van het stek in eigen hand wordt gehouden.

Inmiddels kent men Decock, behalve van de jonge planten (m.n. voorjaarsproducten als geranium, dipladenia en lavendel), ook van de Gelato, de merknaam van de eigen genetica osteo’s. Deze lijn telt inmiddels niet minder dan 17 verschillende kleuren. Drie jaar geleden verscheen ook de lavendel Fantasia in de etalage, nu reeds beschikbaar in een viertal variëteiten en daarnaast komt ook een kruidenlijn uit de eigen veredelingskeuken, zoals een eigen munt en dragon.

De verschillende soorten hebben hun weg gevonden naar kwekers in België, Nederland, Frankrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en zelfs buiten Europa. Gaël heeft er alle vertrouwen in dat de poinsettia, die men vermarkt onder de brand Gloriette, evengoed zal aanslaan. “Kwekers staan open voor nieuwe genetica. Wij hebben goeie soorten, kennen de genetica goed omdat we ze zelf gekruist hebben, en daarnaast hebben we als producten van jonge planten een naam hoog te houden. Die combinatie geeft vertrouwen en leidt in de andere gewassen tot succes.”

Kwekers in verschillende landen – o.a. in Italië, Portugal, Duitsland – zijn er reeds mee aan het testen geslagen. Nu is het zaak in de markt meer bekendheid te creëren. Afgelopen jaar deed Decock voor het eerst mee met de FlowerTrials en natuurlijk was men afgelopen week te vinden in het België-paviljoen op de IPM Essen (hal 2 stand 2B25). “Uiteraard stonden de kerststerren in het bijzonder in de spotlights en kon én kan natuurlijk iedereen met interesse in testmateriaal zich melden”.

Meer informatie over de Gloriette vindt u op http://gloriette.org

 

Voor meer informatie:
Decock Plants
Linteweversstraat 10
B-7780 Komen         
T: +3256558844

Ludo Decock
E: ludo.decock@decockplants.be
www.decockplants.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven