Pöppelmann TEKU:

"4-stappen-model categoriseert recyclebaarheid van potten en zorgt voor transparantie over gebruikte kunststof"

Nog meer transparantie wat betreft de recyclebaarheid van de plantenpotten. Hier richtte Pöppelmann TEKU zich op tijdens de IPM Essen 2020 en presenteerde hiertoe haar zogenaamde 4-stappen-model. Dit model geeft informatie over de exacte herkomst en het aandeel van het gebruikte materiaal en geeft een overzicht over de recyclebaarheid van de artikelen.


Ronald Vreugdenhil op de IPM Essen 2020 bij het 4-stappen-model (waarvan 3 stappen in beeld, namelijk recyclable, PCR Recyclable en Circular360)

4-stappen-model maakt recyclingcategorieën transparant
In bijna elke plantenpot die Pöppelmann TEKU levert, zit gerecycled kunststof. Met het nieuwe TEKU 4-stappen-model is nu precies te zien voor welk deel welk materiaal precies gebruikt is.


Het 4-stappen-model van Pöppelmann TEKU categoriseert de herkomst en het aandeel van het gebruikte recyclingmateriaal voor de verschillende plantenpotten

Voor potten van de 1e stap ‘Circular360’, heeft TEKU de materiaalkringloop van productie, gebruik en afvoer tot en met de recycling al volledig gesloten. De gebruikte post-consumer-recycled-kunststof (PCR) komt voor 100 procent uit de inzameling van huishoudelijke recyclebare materialen.

Producten van de 2e stap ‘PCR Recyclable’ zijn 100 procent recyclebaar. Hun PCR-kunststof is zowel afkomstig van huishoudelijk kunststofafval als van andere geschikte afgevoerde kunststofproducten, bijv. tuinmeubelen.

Met ‘recyclebaar’ worden de producten van de 3e stap aangeduid. Deze producten worden vervaardigd van PCR, post-industrial-recycled-materiaal (PIR) en/of van nieuwe materialen. Ze zijn 100 procent recyclebaar.

De 4e stap, ‘Black’, omvat producten die uit PIR en nieuw materiaal worden vervaardigd. Bovendien zijn producten in deze categorie niet recyclebaar.

Het 4-stappen-model is ontwikkeld in het kader van het initiatief Pöppelmann blue , waarmee de Duitse kunststofspecialist zich inzet voor een gesloten materiaalkringloop in het hele bedrijf.

Voor meer informatie:
Pöppelmann GmbH & Co. KG
T: +49 44 42 / 982-0
F: +49 44 42 / 982-112
E: info@poeppelmann.com
www.poeppelmann.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven