Syngenta Flowers gaat exclusief hortensia's van HI Breeding verkopen in de VS en Canada

Syngenta Flowers en HI Breeding hebben een nieuwe overeenkomst aangekondigd, waarbij Syngenta Flowers uitsluitend hortensia's van HI Breeding op de markt zal gaan brengen en verkopen in de VS en Canada.

Syngenta Flowers gaat de genetica van HI Breeding in hun hortensiakwekerij integreren om het portfolio van Syngenta Flowers verder uit te breiden.


HI-berghortensia

"HI Breeding is een hortensiakweker van wereldklasse met een focus op het kweken van hortensia's die zich richten op de behoeften van de telers. Dit is in lijn met de strategie van Syngenta Flower om een innovatief portfolio van genetica aan te bieden aan de Noord-Amerikaanse markt", aldus Scott Valentine, hoofd van Syngenta Flowers in Noord-Amerika. "We zijn verheugd om dit nieuwe segment te betreden met de steun van zo'n gerenommeerde veredelaar en medewerker als HI Breeding."


HI Sneeuwhortensia

Syngenta Flowers gaat onbewortelde hortensiastekken van HI Breeding kweken op hun teeltbedrijf in Alva, Florida, waar ze kunnen profiteren van jarenlange kennis van de binnenlandse productie van onbewortelde stekken en een ideaal klimaat voor het kweken van deze stekken. Zij zullen zich vooral richten op het helpen van hortensiatelers met inactieve planten. Deze stekken zullen via hun gevestigde makelaarsnetwerk worden verkocht.


HI Vuurhortensia

De hortensia's van HI Breeding Hydrangea zullen vanaf het voorjaar van 2020 verkrijgbaar zijn bij Syngenta Flowers als onbewortelde stekken en in 2021 bij geselecteerde kwekers van inactieve planten.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven