Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitroflora neemt Nederlandse vaste plantenteler Gebr. Alkemade over

Op 27 januari 2020 heeft het Poolse Vitroflora Grupa Producentów het bedrijf Gebr. Alkemade, B.V., een Nederlandse teler van vaste planten, overgenomen.

Vitroflora, een Pools bedrijf dat in 1977 werd opgericht, is een van de grootste leveranciers van plantenstek voor de binnenlandse markt en meerjarige planten voor landen in de EU en Oost-Europese en Aziatische markten. Het aanbod van meerjarige planten bevat voornamelijk variëteiten die in vitro zijn veredeld, evenals een basisassortiment en jonge grasplanten. De teelt vindt plaats in Polen en bij het bedrijf in Portugal.

De directeur van Vitroflora Grupa Producentów, Tomasz Michalik, benadrukt: “De overname van Gebr. Alkemade is een logische en natuurlijke stap in onze ontwikkeling. Hiermee versterken we ons aanbod voor alle klanten die geïnteresseerd zijn in meerjarige planten. Gebr. Alkemade is een van de best bekende en gewaardeerde producenten van vaste planten in Europa, die zich richt op de traditionele markt en tuinlandschappen. Dankzij het efficiënte werk van broers Wil en Theo Alkemade, samen met het team van Gebr. Alkemade, heeft het bedrijf een sterke en stabiele positie bereikt. De combinatie van beide activiteiten stelt ons in staat het aanbod van beide bedrijven verder te ontwikkelen. Zo kunnen we klanten het grootste assortiment met meerjarige planten aanbieden, evenals een netwerk van gespecialiseerde vertegenwoordigers in heel Europa.”

In 2020 zullen beide bedrijven doorgaan met hun activiteiten zoals voorheen, met hun eigen merk en eigen assortiment. De broers Theo en Wil Alkemade blijven het bedrijf leiden dat ze hebben opgericht. Tomasz Michalik, Theo en Wil Alkemade benadrukken: “Beide bedrijven zijn erop gericht om de markt te voorzien van meerjarige planten van hoge kwaliteit voor telers van decoratieve planten. We zijn ervan overtuigd dat ons gecombineerde aanbod van startmateriaal in de toekomst het interessants zal zijn op de markt. We garanderen hiermee uitgebreide productieoplossingen gebaseerd op basis van stekken en een serie vaste planten uit weefselkweek.”

Voor meer informatie:

Vitroflora Grupa Producentów spółka z o.o.
Trzęsacz 25
86-022 Dobrcz
Poland
[email protected]
www.vitroflora.pl 

 

Gebr. Theo and Wil Alkemade b.v.
Rooversbroekdijk 121
2161 LP Lisse
The Netherlands
[email protected]
www.gebr-alkemade.nl 

Publicatiedatum: