Rosa Eskelund, Roses Forever:

"De potroos is geen potplant maar een roos"

"De potroos is niet zomaar een potplant, maar een roos", zegt Rosa Eskelund van Roses Forever. Het veredelen van rozen is haar passie en sinds de oprichting van Roses Forever, dragen ze - naast het creëren van een grootbloemig product - de volgende filosofie uit: gemakkelijk te kweken, korte teelttijd en gegroeid dicht bij de klant. In de loop der jaren ziet deze Deense veredelaar dat deze aspecten steeds belangrijker worden voor telers over de hele wereld.


Infinity rozen van Roses Forever klaar om verpakt te worden.

Gemakkelijk te kweken en korte teeltduur
De potrozen van Roses Forever worden over de hele wereld geteeld, in landen van Noorwegen tot Australië en van Canada tot China. In alle delen van de wereld ziet Eskelund een grote vraag naar gemakkelijk te telen potrozen met een korte teeltduur. Daarom heeft ze veel moeite gedaan om rassen te vinden die aan deze kenmerken voldoen, met name door ze te combineren met grote bloemen. "25 jaar geleden voorspelde ik dat klanten grotere bloemen zouden willen. Destijds waren de rassen echter niet zo gemakkelijk te telen. Daarom hebben we besloten om ons hierop te concentreren in onze rozenteelt."

Ook is een korte teelttijd belangrijker geworden omdat het de telers in staat stelt om meer producten te produceren op hetzelfde areaal. "Na het testen van onze rozen in verschillende delen van de wereld, zagen we dat de rozen in de Forever en Infinity lijn een kweekperiode van slechts tien weken hebben."


Roses Forever
 potrozen in een kas in Nederland.

Dichter bij de klant
Het derde aspect in hun filosofie "dichter bij de klant gegroeid", is iets wat Eskelund de laatste jaren heeft zien toenemen. "Op het gebied van milieuvriendelijkheid is het beter om rozen dicht bij de klant te kweken. Bovendien biedt het de consument zowel verse als duurzame planten voor gebruik buitenshuis en binnenshuis." En Eskelund verwacht dat dit aspect nog verder zal toenemen. "Na de Brexit zullen er meer Britse rozen op de Britse markt blijven."


Vermeerdering van Roses Forever rozen in de kas in Denemarken.

Moederdag
De potroos lijkt een goed geschenk voor de feestdagen te zijn en heeft bewezen een populair geschenk voor Moederdag te zijn. "Een potroos is niet zomaar een potplant, maar een roos", zegt Eskelund. "Herinner je je de beroemde woorden van Gertrude Stein? Een roos is een roos is een roos? Het betekent dat geen enkele andere plant of bloem in de buurt van een roos komt - een roos is een gewaardeerd teken van liefde, kwaliteit en exclusiviteit, die geen enkele andere plant kan geven".


Aan de linkerkant: Infinity rozen als een geschenk voor Moederdag. Rechts: Infinity rozen werken ook goed als versiering voor buitenshuis.

IPM Essen
Op de IPM Essen, die eind deze maand zal plaatsvinden, laat Roses Forever hun nieuwe rozen en de bekende Infinity bestsellers laten zien. Ze zijn te bezoeken op stand 1D34.

Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
+45 51 57 19 90
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com

 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven