Modiform breidt assortiment duurzame potten uit

Modiform voegt zes duurzame potten toe aan haar assortiment. Het gaat om twee thermovorm en vier Thomsen spuitgietpotten. Modiform zet zich in om de materialenkringloop te sluiten. Met de Closed Loop Commitment richt zij zich op maximaal behoud van grondstoffen om onnodig verlies te voorkomen.

Modiforms nieuwe potten zijn carbon black-vrij. Hierdoor worden ze gedetecteerd door het Near Infrared (NIR) detectiesysteem dat bij afvalverwerkingsbedrijven wordt gebruikt. Menno Krijger (Sales Director Modiform): ‘Door te kiezen voor een carbon black-vrije samenstelling en grondstoffen opnieuw te gebruiken, zetten wij volledig in op hergebruik van bestaand kunststof en het verminderen van onnodig afval. Zo dragen onze nieuwe potten bij aan het optimaliseren van de materialenkringloop’.

Thermovorm
De nieuwe thermovorm potten zijn terracotta en royal grey. De nieuwe terracotta pot heeft een grijze binnenkant en vervangt de huidige terracotta pot met zwarte binnenkant en is iets lichter van kleur. Vanaf half december worden de eerste nieuwe terracotta potten geproduceerd. Gedurende de transitieperiode kunnen zowel terracotta potten met grijze als zwarte binnenkant geleverd worden. De terracotta pot is NIR detecteerbaar, bevat 100% gerecycled PP en heeft een lage lichtdoorlatendheid.

Daarnaast is royal grey ontwikkeld. Deze pot is een goed recyclebaar alternatief voor de zwarte pot en is gecertificeerd voor recycling. Ook deze pot bevat 100% gerecycled PP en heeft een lage lichtdoorlatendheid .

Spuitgiet
De nieuwe Thomsen kleuren zijn: terracotta R, antraciet R, mocca R en royal grey R. De nieuwe potten zijn eveneens gecertificeerd voor recycling, bestaan voor 100% uit gerecycled PP en hebben een lage lichtdoorlatendheid.

De nieuwe terracotta R en antraciete R pot zijn de recyclebare variant van de bestaande kleuren. De mocca R en royal grey R pot zijn een goed alternatief voor de zwarte pot. De royal grey R pot kan ook ingezet worden als voor het gewas de lichtdoorlatendheid van de PCW grijze pot te groot is.

Al vanaf het begin ontwikkelt Modiform kunststofproducten gemaakt van gerecycled materiaal. Modiform geeft iedere dag, samen met haar klanten en ketenpartners, gerecycled materiaal een nieuw leven.

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Netherlands
T: +31 (0) 33 434 31 66
sales@modiform.nl
www.modiform.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.