keuzesystematiek voor handschoenen online

Wie de handschoen past, trekke hem aan

Handschoenen zijn er in vele soorten en maten. Wat betekenen de symbolen en letter- en cijfercoderingen die de fabrikant op de handschoenen zet? De beslisboom van NEN geeft inzicht in de te maken keuzes en de betekenis van de symbolen, cijfers en letters. Ook wordt verwezen naar de van toepassing zijnde normen.

De basis voor het stappenplan is de risico- inventarisatie & evaluatie. Daaruit blijkt tegen welke (rest)risico’s de drager moet worden beschermd. Zijn het mechanische, chemische, elektrische, biologische, hitte of koude of een combinatie van risico’s?

Welke handschoenen?
Per risico is een beslisboom opgenomen waarmee het benodigde beschermingsniveau gespecificeerd wordt met de daarbij behorende markering op de handschoen. De markering bestaat meestal uit een symbool en een codering die de mate van impact aangeeft. Als alle relevante risico’s zijn doorgelopen selecteert u de handschoenen waarop de desbetreffende markering en codering is aangebracht.

De Keuzesystematiek is te downloaden op de website van NEN, waarop beide het hele PDF en een deel ervan beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:
Stichting Nederlands Norminatie-Instituut
www.nen.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.