Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Morel viert honderdste verjaardag met opening nieuwe kas

Tholen - Morel viert dit jaar haar honderdste verjaardag en gisteren werd dit eeuwfeest gevierd met de opening van de nieuwe testfaciliteiten in Frejus, Frankrijk. In aanwezigheid van meer dan 200 klanten en relaties, afkomstig uit niet minder dan 18 verschillende landen, openden eigenaren Guy, Paul-Henri en Oliver de nieuwe plastic kas, die uiteraard bestemd is voor de veredeling en selectie van nieuwe variëteiten. De dag werd afgesloten met een gala-avond in een wijnmakerij.

BPnieuws en FloralDaily.com waren aanwezig voor verslag. Klik hier voor het fotoverslag van de opening van de nieuwe kas en de daarop volgende conferentie en hier voor een impressie van de gala-avond.

De gebroeders Guy, Olivier en Paul Henri openen de kas

Olivier Morel hield een welkomswoord en vertelde het publiek iets meer over de geschiedenis van dit Franse cyclamenbedrijf. "Ons avontuur heeft zijn wortels in de buurt van Lyon, waar Pierre Morel in 1919 door veredeling een tetraploïde cyclamen ontwikkelde, welke al een succes was op tentoonstellingen in jaren '30 van de vorige eeuw. Na de Tweede Wereldoorlog opende Charles zijn bedrijf in Golfe-Jean (nabij Cannes) en zette daar de veredeling voort. In de jaren '60 werd een nieuw type diploïde plant ontwikkeld - de plant die als basisplant zou worden gebruikt voor de creatie van de eerste F1 hybriden. In 1970, 50 jaar geleden dus, kochten Pierre, Jean-Charles en Jacques (de broers van Olivier) land in Frejus en bouwden er de eerste faciliteiten.


Kijkje in de nieuwe kas

In 1976 startte Guy met het onderzoeksprogramma voor de F1 hybriden. Paul-Henri trad ook toe tot het bedrijf als productmanager, gevolgd door Olivier, die nog weer een jaar later bij hen kwam werken om de commerciële kant van het bedrijf te leiden.


Het internationale gezelschap dat Morel met een bezoekje vereerde

"Tijdens deze jaren van onderzoek, feitelijk tot in 1989 onze eerste Halios, Cheops en Latinia planten verkocht werden, heeft het bedrijf ongelooflijk hard gewerkt aan dit ambitieuze onderzoeksprogramma. Vervolgens hebben we een fantastische ontwikkeling doorgemaakt en inmiddels zijn onze F1 hybriden gewaardeerde rassen in meer dan 70 landen".


Bij gelegenheid van de opening werden buiten een aantal (3, voor elke broer een) bomen geplant.

Nieuwe kas - 5.400m2
Naast een bestaande 2,7 hectare kas is daar nu ruim een extra halve hectare (5.000 vierkante meter) bijgekomen. Met de uitbouw is in de eerste plaats nu meer ruimte beschikbaar voor het organiseren van trials in één uniform klimaat. Ten tweede is logistiek gezien het bezichtigen en evalueren van de proeven eenvoudiger, en in de derde plaats krijgt men op de 'oude' locatie meer lucht en ruimte voor wat betreft de zaadproductie en nieuwe veredeling.

De drie sprekers op de conferentie, die na de opening van de nieuwe kas werd gehouden in het Saint-Raphaël Congress center. V.l.n.r. Andrea Minuto Hélène Lafourcade  en Luc Behar-Bannelier

100% "Made in France".
Olivier benadrukte het feit dat alle productie plaatsvindt in Frejus. "Wij zijn er trots op dat ons bedrijf 100% "Made in France" is. Over de jaren hebben we inmiddels meer dan 350 verschillende F1 hybriden in de markt geïntroduceerd, waarvan we 2.000.000.000 zaadjes verkocht hebben in meer dan 70 landen.

Klik hier voor het fotoverslag van de opening van de nieuwe kas en de conferentie, en hier voor een impressie van de gala-avond.

Voor meer informatie
S.A.S. MOREL Verspreiding
2565, Rue de Montourey 2565, Rue de Montourey
83600 Fréjus
Frankrijk
Isabelle Andre
E: [email protected]
T: +33 (0)4 94 19 73 04
F: +33 (0)4 94 19 73 19
www.cyclamen.com