Ron Hooyman, Floraplus

"Ik had nogal wat architectonische wensen voor de nieuwbouw”

Tholen - Het is alweer vier maanden sinds Floraplus intrek nam in het gloednieuwe kantoor met bijbehorende verwerkingsruimte in Amstelveen. “Het gebouw past helemaal in de omgeving. We hebben nogal wat eisen gesteld aan de bouw. Het was een ware uitdaging voor de architect. Uiteindelijk is het precies geworden zoals we wensten en door Zwirs Horti Projects ook nog eens precies volgens de planning uitgevoerd. Ik ben dik tevreden over het resultaat", vertelt Ron Hooyman.


Ron Hooyman, FloraPlus

“Ik wist wat ik wilde”
Er is bijna 1 hectare gebouwd. Daarvan telt 1200 m2 kantoor, ongeveer 3000 m2 verwerkingsruimte, aangevuld met diverse koelcellen en een kantine. Het grote voordeel van nieuwbouw is dat je het precies kunt maken zoals je wilt. “Onze oude locatie in Aalsmeer stond er al een tijdje, dus dan heb je gewoon te dealen met de ruimte die je hebt. Gedurende de jaren dat we daar zaten, kwamen we er wel achter hoe we het in de nieuwe locatie hebben wilden.” Er werd een architect gevraagd die alle wensen samenvoegde in één ontwerp. “Behalve dat het gebouw van alle gemakken werd voorzien, vonden we het ook belangrijk dat het ontwerp mooi in de omgeving paste. We kozen voor een kasconstructie voor zowel de verwerkingsruimte als het kantoor. Al met al een vrij gecompliceerd verhaal, waar we de doorsnee kassenbouwer niet warm voor kregen. Zwirs Horti Projects stapte er wel met overtuiging in."


Raymond Zwirs

"Het project was binnen een half jaar klaar. Precies voor de deadline. In januari startte de bouw en op 1 juli zijn we verhuisd. Dat alles volgens planning ging, was een vereiste, omdat we uit ons oude pand weg moesten. Zwirs en ook de onderaannemers hadden de wind er goed onder. Het was een goed team waarmee het prettig werken was.”

Luchtramen in het kantoor
De kasconstructie is goed te zien als je het kantoor binnenstapt en omhoog kijkt. In het plafond, op zes meter hoogte, voorzien luchtramen die we kennen uit de kas het kantoor ’s zomers van een verkoelende bries. “Mooi, maar ook effectief”, vindt Ron. De constructie is zwart gespoten. Samen met de muren in licht grijs geeft dat de industriële look waar Ron voor ging. De invloeden vanuit de kassenbouw zijn door het hele pand te zien. “Van koelcelpanelen hebben we de kantine en de vergaderruimtes gemaakt. Dat past helemaal in de sfeer van ons werk.”

Bloemen voor Scandinavië
Floraplus verwerkt een groot assortiment bloemen voor bloemenwinkels en groothandels. Scandinavië vormt de belangrijkste afzetmarkt. Een deel van de bloemen komt direct van de kwekerij, met een focus op niche producten van Nederlandse telers en import uit Kenia. Tot 1 juli 2019 deden ze dat vanuit een industriegebied met een goede logistieke ligging in Aalsmeer. Door herstructurering moest Ron op zoek naar een nieuwe locatie. Die werd even verderop gevonden aan de Meerlandenweg 40 in Amstelveen met wederom een goede logistieke verbinding.

Duurzaam gebouwd
Het duurzame karakter van de producten komt ook terug in het nieuwe gebouw. Op het dak van het kantoorgedeelte liggen 341 zonnepanelen, samen goed voor bijna 100.000 kW per uur. Qua koelsysteem hebben we gekozen voor een chillersysteem op basis van glysol. Een duurzamer alternatief voor de oude koudemiddelen. Ook hebben we alvast de vereiste vloerverwarming aangelegd zodat we in de toekomst snel kunnen overschakelen naar duurzame energie.  

Voor meer informatie:
Floraplus
sales@floraplus.nl
Ron Hooyman
tel 0654 605 427
http://www.floraplus.nl/ 

 

Zwirs Horti Projects
Stationsweg 27
2675 AM Honselersdijk
T: +31 (0) 174 296606
E: info@zwirshorti.nl
www. zwirshorti.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven