Loes van der Toolen, Pagter Innovations

Meermalige bloemenemmer is duurzamer én goedkoper

Tholen - Over het algemeen worden bloemenemmers in de retail niet gerecycled. Ze gaan snel kapot, na gebruik worden ze vaak nat gestapeld en trekken vacuüm. Zelfs als je echt je best doet, haal je vaak niet meer dan drie of vier rondjes. Daarnaast moet je als winkel en als keten de logistiek op orde hebben, want het inzamelen, schoonmaken en weer opnieuw distribueren regelt zich niet vanzelf.

Het mooie van de Procona is dat met één oplossing aan beide uitdagingen een mouw wordt gepast. “De grootste winst, zowel op financieel vlak als op duurzaamheid, zit hem in het feit dat de Procona minimaal 30, gemiddeld 50 en soms tot wel 80 keer te gebruiken is. Daarnaast is dankzij zijn vierkante vorm de belading economischer, wordt op arbeid bespaard omdat Procona makkelijk te stapelen is, gaat het uitpakken in de winkel sneller en kan hij bovendien tegen een stootje. Je kunt er bij wijze van spreken op gaan staan of er in het DC andere producten op stapelen. Je moet het bont maken wil Procona inzakken. Door deze voordelen is er minder beschadiging en uitval van de bloemen in de keten, wat een aanzienlijke besparing oplevert.”

Groot en klein
Dat vertelt Loes van der Toolen, directeur van Pagter Innovations en het bedrijf dat de Procona alweer jaren geleden op de markt heeft gebracht. Het systeem is goed ontvangen in de markt en met name in het VK, alwaar inmiddels naar eigen zeggen het merendeel van de grote ketens en supermarkten de Procona in gebruik heeft. “Vorig jaar hebben we er weer een grote klant bijgekregen: een grote keten met ca. 3000 voornamelijk kleine winkels door het hele land. Raakte ons systeem aanvankelijk vooral in zwang bij grote winkels met veel bloemen, nu zien we vaker dat ook kleinere winkels met maar 3 of 4 emmers ervan weten te profiteren. Het is een kwestie van de roulatie goed op orde hebben. Het winkelpersoneel is enthousiast over het gebruiksgemak en gemotiveerd om iets goeds te doen voor het milieu, en in de distributiecentra hoeft men nu niet meer te puzzelen met verschillende maten waterdozen in het beladen van een pallet.”

Wereldwijd
De meerderheid van klanten bestaat exporteurs, importeurs en kwekers wereldwijd. Een voorbeeld is Noviflora, die sinds begin dit jaar met Procona werkt. “De reacties van hun klanten in Scandinavië zijn unaniem positief. Men is blij met het gebruiksgemak, het duurzaamheidsaspect en ook met de presentatie in de winkel. Maar ook verder weg mogen we op belangstelling rekenen. Recent is Floranow in Dubai overgegaan op Procona. Voor hen hebben we bovendien iedere emmer van een unieke barcode voorzien. Daarmee is iedere unit te traceren en is het ook mogelijk de facturering van de bloemen aan een barcode te koppelen, zoals een grote klant in USA doet.”

Businessclass
“Bloemen moet je op water vervoeren, gekoeld en geventileerd. Dan reizen ze als het ware businessclass en blijft de kwaliteit optimaal”, besluit Loes. “Daarnaast zie je dat duurzaamheid ook in de bloemen business steeds meer leeft. Men is bereid om voor de duurzamere optie te gaan. Wij laten zien dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn. Dat Procona in veel gevallen juist geld bespaart, leggen we volgende week graag uit op de IFTF in Vijfhuizen (stand A2.32).”

 

Voor meer informatie:
Pagter Innovations
Vaartveld 14
4704 SE Roosendaal
T: +31 (0)165 395500
F: +31 (0)165 395656
E: info@pagter.com 
www.pagter.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.