Patrick van Horne, kassenbouwer en -sloper

”Gelukkig kan ik me opsplitsen”

Tholen - Het zijn drukke dagen voor Patrick van Horne van P. van Horne BV uit Vlierden. Soms komt alles tegelijk, dan is het aanpoten voor hem en zijn team.

Slopen in Boxtel
In het Brabantse Boxtel slopen de mannen 18.000 vierkante meter kas. Een klus die nu, na verschillende keren uitstel, doorgang vindt. “De kas zal plaatsmaken voor woningbouw”, vertelt Patrick. “Eerst werden er projecten uitgesteld vanwege de Flora- en faunawet, daarna uitstel wegens projectontwikkelaar en de recentste kink in de kabel was de beruchte stikstofwet. Daardoor lopen verschillende projecten van bouw en sloop veel vertraging op en dat maakt het plannen steeds moeilijker.

Al met al duurde het even voordat we hier aan de slag konden. Gelukkig werd er toch toestemming gegeven. De sloop van deze 18.000 m2 levert slechts 90 kg stikstof op. Dat is in stikstoftermen eigenlijk niets. Ter vergelijking: de sloop van een varkensbedrijf hier in de buurt levert 8000 kg stikstof op.”

Dat dit jaar de verzekering op de kas afloopt, heeft er ook mee te maken dat de eigenaar nu toestemming krijgt voor de sloop. De kas moet het liefst zo snel mogelijk gesloopt worden. Voor de mannen van P. van Horne een klusje waar ze enkele weken zoet mee zijn.

Slopen in België
Eigenlijk stond deze weken een sloopklus geplant in België. Daar wordt 12.000 vierkante meter kas gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe kas. Bij het bouwen van een nieuwe kas hoort altijd een strakke planning. “We hebben daarom een collega-bedrijf ingehuurd om de sloop toch zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Op zulke momenten moet ik me toch een beetje opsplitsen tussen Brabant en België”, lacht Patrick.

Stormschade
Het najaar doet inmiddels zijn intrede. Dat gaat vaak gepaard met herfstige stormen die nog weleens wat schade aan kassen kan veroorzaken. “Tot nu toe lijkt het een rustig jaar wat stormschade betreft. Maar zodra het zover is, zorgen we dat we paraat staan. We hebben een netwerk aan mensen die we snel kunnen inschakelen om de kas te repareren. Stormschade gaat tenslotte altijd voor de sloopwerkzaamheden.”

Voor meer informatie:
P. van Horne bv
Patrick van Horne
M:  0651 113 055
E: info@pvanhornebv.nl
www.pvanhornebv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.