Leden stemmen in met eindbod

Nieuwe cao Groothandel Bloemen en Planten

Een meerderheid van de FNV-leden die werken in een Groothandel in Bloemen en Planten heeft ingestemd met het eindbod van de werkgevers. De cao gaat met terugwerkende kracht in van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021.

Veel vragen en opmerkingen
FNV heeft veel vragen en opmerkingen gehad van haar leden. De meesten vinden de loonsverhoging te mager. De 80-90-100% regeling wordt op prijs gesteld. Dit betekent dat men vanaf 60 jaar 80% kan gaan werken, 90% salaris krijgt en 100% pensioen opbouwt. De extra vrije dag voor iedereen maakt het verlies van de seniorenverlofdag goed. Het eindbod van de werkgevers is voor een meerderheid van de leden net voldoende.

De belangrijkste punten eindbod
Looptijd van de cao is 2 jaar (van 1 juli 2019 tot 1 juli 2021).
Per 1 januari 2020 verhoging cao-loon: 2,50%*. 
Per 1 januari 2021 verhoging cao-loon: 2,25%*.
Eenmalige verhoging van de eindejaarsuitkering van 0,5% in december 2019.
*Maximering verhogingspercentages op maximum salarisgroep 6.

Naleving cao
De realiteit is de cao niet altijd wordt nageleefd. Daarom komt er een verzoek voor een Algemeen Verbindend Verklaring van de cao. Dat betekent dat de cao dwingend van toepassing is op alle werknemers en werkgevers in de bedrijfstak. Dus ook de werkgevers en werknemers die geen lid zijn van een van de cao-partijen.

Wordt de cao niet in jouw bedrijf nageleefd? Trek aan de bel en neem contact op met Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen: jeroen.brandenburg@fnv.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven