Morel showt variëteiten bij Preesman Potplanten

Bloeiproef is generale voor 100-jarige jubileum in Fréjus

Tholen - Voor de 15e keer vindt de bloeiproef van de Franse cyclamenveredelaar Morel Diffusion in Nederland plaats. Ze zijn afgelopen week van start gegaan en dit is een maandje eerder dan alle voorgaande jaren. Volgende maand zal Morel namelijk haar 100- jarig bestaan vieren in de nieuwe kas op hun thuislocatie in Fréjus, Zuid-Frankrijk.


Johan Huisman, Eric Forschelen en Hein DeSmet. 

Afgelopen dinsdag opende Preesman Potplanten in 's-Gravendeel haar deuren, waar in totaal 26,000 cyclamen gepresenteerd staan (143 soorten en van iedere varieteit ongeveer 200 stuks). "Door de grootte is het een best unieke bloeiproef", vertellen Johan Huisman, sales promotor van Morel en teeltadviseur Eric Forschelen. Ze vergelijken het meer met een praktijkproef."

Het zijn de belangrijkste soorten die hier worden gepresenteerd en ook de veredelaars van Morel komen een kijkje nemen hoe de producten het doen onder de Nederlandse omstandigheden. De trials lopen tot en met 18 oktober 2019.

Alle soorten en groepen zullen te zien zijn tijdens het 100-jarig jubileum dat op 14 en 15 november en van 18 tot en met 22 november 2019 zal plaatsvinden in hun nieuwe kas in Fréjus - waar ook hun hoofdkantoor en veredelingscentrum is gevestigd. Tijdens de Morel Cyclamen Trials zal dan ook gekeken worden welke producten het het beste presteren onder Mediterraanse omstandigheden. (Klik hier voor de uitnodiging)

Hieronder nog een aantal foto's van soorten die bekend en geliefd zijn in de markt: 


Variëteiten uit de Indiaka serie, de tweekleurige cyclaam. Met de klok mee: INDIAKA Bright Purple, INDIAKA Magenta,  INDIAKA Light Rose, INDIAKA Salmon (Klik hier voor de grote foto)


Metalis Red. De serie staat bekend om de dikke zilveren rand aan de bladeren.


Halios FALBALA Rose Evolution, met gefranjerde bloemen.


Halios HD Red REBELLE heeft een gecentraliseerd boeket bloemen, sterke stelen en bloem bladen en is minder gevoelig voor verbranding. 

Voor meer informatie:
S.A.S. MOREL Diffusion
2565, Rue de Montourey
83600 Fréjus
France
E: morel.diffusion@cyclamen.com
T: +33 (0)4 94 19 73 04
F: +33 (0)4 94 19 73 19
www.cyclamen.com
Facebook: Cyclamen Morel

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.