Cactus van der Meer krijgt er weer 1 hectare bij

"We zijn maandag begonnen met de kas voldraaien”

Tholen – Lachende gezichten deze week bij Cactus van der Meer in Honselersdijk. De kweker heeft zijn areaal uit kunnen breiden met 1 hectare waarmee nu op 2,5 hectare cactussen gekweekt gaan worden. “Het was een kans die toevallig voorbijkwam en dat ook nog eens in een straal van nog geen vierhonderd meter, dat is uniek”, vertelt Jeroen van der Meer. “Ik kan straks alles lekker op de fiets blijven doen.”

Cactus van der Meer begon met 0,5 hectare en kreeg er in 2017 ook een hectare bij. “Je moet je orders blijven invullen en die orders, die worden steeds groter”, zo weet Jeroen die momenteel daarnaast nog zo’n 4000 vierkante meter kas erbij huurt. Of hij dat blijft doen, is nog even afwachten.

Maandag, tussen het fotomoment met makelaar Vollebregt Barten door, werd begonnen met het voldraaien van de kas aan de Middel Broekweg 93. “Daarvoor hebben we een maandje nodig ongeveer en daarna is het een kwestie van sturen om over twee jaar in productie te zijn.”

Tenminste, als alles goed gaat. Als het echt te warm is, kan zelfs een cactus er iets langer over doen.  “Cactuskweken is niet iets wat je zomaar effe doet. Je moet echt wel een beetje weten hoe en wat, maar gelukkig hebben mijn opa en mijn vader ruim veertig jaar goed voorwerk gedaan en dat heb ik samen met zus Mirjam mooi voort kunnen zetten.”

Voor meer informatie:
Cactus van der Meer
www.cactusvandermeer.nl 
info@cactusvandermeer.nl 
0174 629819

Jeroen van der Meer
06 55324205


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.