Sieto Hoogkamp, Adomex

Adomex groeit naar 12.000m2 koeling

Tholen - “Circa 8 jaar geleden is Adomex in Rijnsburg en Naaldwijk naar een andere locatie verhuisd en wij hebben daar nieuwe koelcellen laten bouwen. In de jaren daarna hebben er de nodige uitbreidingen aan de koelcellen plaatsgevonden, waarbij Air.Clima in beeld kwam”, aldus Sieto Hoogkamp, die in 2007 bij Adomex begon als Supply Chain Manager en tegenwoordig Manager Operations is. Hij is verantwoordelijk voor alle projecten en operaties die er binnen de muren van het bedrijf, dus op alle vier de locaties van Adomex, plaats vinden. Dit jaar werd besloten de koelingen in Rijnsburg en Naaldwijk uit te breiden, waarbij Sieto er uiteraard weer voor moest zorgen dat alles op rolletjes verliep.

“Na een periode van diverse offertes opvragen, ontvangen en vergelijken van verschillende koelinstallatieleveranciers, ben ik toch weer bij Air.Clima terecht gekomen”, vertelt Sieto. Bij de koelingen die zij in Rijnsburg en Naaldwijk hadden werd het oppervlakte uitgebreid en de techniek vernieuwd.

Daarna hebben zij onlangs in Aalsmeer de bestaande koelcel voorzien van nieuwe koelers en een nieuwe installatie. De totale oppervlakte van de koelingen van alle vier de vestigingen beslaat nu zo’n 12.000m2. “Dit alles is het gevolg van de stappen die we aan het maken zijn in ons logistieke professionaliseringsproces. Met de extra koelcapaciteit zijn we daar vast goed op voorbereid”, vervolgt Sieto Hoogkamp.

“Daarbij hebben we een flinke slag gemaakt in het besparen van energie", vervolgt hij. "Er zijn tegenwoordig veel verschillende ‘koudemiddelen’ waarvan wordt geroepen dat ze duurzaam zijn. Wij hebben echter, na uitgebreid onderzoek en analyses van alle principes, samen met Air.Clima gekozen voor het synthetische koudemiddel R513a. Dat lijkt misschien niet de meest duurzame keuze, maar door toepassing van 2-traps onderkoeling en zeer lage condensatiedrukken blijkt de energie-efficiëntie tot 40% hoger dan een transkritische CO2 of NH3 installatie. Bovendien zorgen dergelijke lage werkingsdrukken en lage persgastemperaturen voor zeer weinig  stress op de componenten en is lekkage quasi uitgesloten. Daarom is deze oplossing voor ons de meest duurzame.” 

Voor meer informatie:
Air.Clima
Veldkant 8
Business Park King Square
B-2550 Kontich
T: +32 (0)3 451 34 90
F: +32 (0)3 451 34 99
E: info@airclima.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.