Hoe voorkom je Botrytis bij rozen?

Rozenkwekers kennen de destructieve effecten van Botrytis. Botrytis cinerea is een schimmel die ervoor zorgt dat bloemen bruin worden en uitvallen. De infectie begint met minuscule sporen, die zich verspreiden via de lucht. Het begint met een kleine witte plek op de bloemblaadjes en verspreidt zich al snel door de hele bloem. Geleidelijk worden de bloemen bruin en uiteindelijk vallen de bloemblaadjes uit. Om te ontkiemen, hebben de sporen vocht nodig. Condens op de bloem en verpakking is vaak al genoeg om Botrytis zich snel te laten ontwikkelen. 

Een groot probleem met Botrytis is dat wanneer de infectie eenmaal heeft plaatsgevonden, deze onomkeerbaar is. Helaas betekent dat, dat je niks anders kan doen dan geïnfecteerde bloemen weggooien om verdere verspreiding van de schimmel te voorkomen. Daarom is het erg belangrijk dat Botrytis direct aan het begin van de distributieketen wordt aangepakt: bij de kweker.

Om kwekers te helpen in hun gevecht met Botrytis, heeft Chrysal de Chrysal Rose Dip Service ontwikkeld. Chrysal Rose Dip is het enige geregistreerde anti-Botrytis voorbehandelingsmiddel met een effectiviteit tot wel 95% tegen Botrytis.

Op dit moment is de Chrysal Rose Dip Service exclusief beschikbaar in Kenia.

Voor meer informatie:
Chrysal Benelux
Gooimeer 7
1411 DD Naarden
T: +31 (0)35 69 55 888
F: +31 (0)35 69 55 822
E: info@chrysal.nl
www.chrysal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.