Nog tot 1 september kans om voorstel in te dienen voor Energielijst en Milieulijst 2020

Om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel op bedrijfsmiddelen helpt het om een middel op de Energielijst of Milieulijst op te laten nemen. Om dat voor elkaar te krijgen, dienen ondernemers vóór 1 september een voorstel in te dienen. 

Energielijst
De Energielijst wordt gebruikt voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). Via de EIA kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Alle investeringen waarvoor u de EIA kunt aanvragen, staan op de lijst.

Milieulijst
De Milieulijst wordt gebruikt voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De MIA en Vamil bieden bedrijven belastingvoordeel bij investeringen in milieuvriendelijke technieken. Op de lijst staan staan alle technieken die hiervoor in aanmerking komen.

Jaarlijkse update
RVO.nl past de Energielijst en de Milieulijst jaarlijks aan. Dit doen zij op basis van marktinnovaties, technische ontwikkelingen en updates van normen en keurmerken. Ondernemers kunnen RVO hieromtrent ook tippen.

Indienen tot 1 september
Het stappenplan van MIA\Vamil beschrijft precies hoe ondernemers een voorstel voor de Milieulijst 2020 in kunnen dienen. Een voorstel voor de Energielijst moet ingediend worden met het Voorstelformulier Energielijst 2020. Mail het formulier uiterlijk 1 september 2019 naar energielijst@rvo.nl.

Bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven