Medewerker Royal FloraHolland verdonkeremaant 4,3 miljoen euro

Begin mei heeft Royal FloraHolland bekend gemaakt dat sprake is geweest van verduistering van gelden. Een medewerker van de financiële afdeling is in verband hiermee door de politie aangehouden.

In opdracht van Royal FloraHolland is vervolgens een forensisch onderzoek uitgevoerd naar aard en omvang van de diefstal. Dit is nu afgerond, zo meldt de organisatie. Vastgesteld is dat gedurende een periode van negen maanden 4,3 miljoen euro is verduisterd. Het forensisch onderzoek wijst uit dat misbruik is gemaakt van de handelingsruimte die bij een specifieke functie hoorde. Hiervoor was specialistische kennis nodig van het financiële systeem.

Ook is geconcludeerd dat er geen andere medewerkers van Royal FloraHolland bij de verduistering betrokken zijn geweest. Direct na constatering is externe expertise ingeschakeld en zijn passende maatregelen genomen.

Royal FloraHolland is tegen diefstal verzekerd. De claim is in behandeling bij de verzekeraar. Daarnaast is Royal FloraHolland in overleg met het OM over hoe het restant van de verduisterde gelden kan worden teruggevorderd.

Vaststelling jaarrekening 
De vaststelling van de jaarrekening over 2018 was uitgesteld in afwachting van het forensisch onderzoek. Op basis van de onderzoeksbevindingen is de jaarrekening op 10 juli 2019 inmiddels ongewijzigd door de Ledenraad vastgesteld. Een eventuele impact zal worden verwerkt in de jaarrekening over 2019.

Bron: Royal FloraHolland

NB. De dader zou een 28-jarige man uit Den Haag zijn. Het AD sprak met de woordvoerder van Royal FloraHolland Michel van Schie en het OM voor nadere toelichting. Dit leest u hier.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven