Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Breisel laat meer licht door

Primeur onthuld in schermingswereld: gebreid schermdoek

Tholen - Telers, installateurs en consultants verzamelden zich donderdag 6 juni op de productielocatie van Phormium. Er werd in de keuken gekeken. Het meest opvallende tijdens de rondleiding is wel dat alles, maar dan ook alles, in eigen beheer van uit de fabriek geproduceerd wordt. Van grondstof korrel en garen tot weven, tot op maat afgewerkt schermdoek, klaar voor installatie in de kas.

Breien
Tijdens het event werd met een groots gebaar, vuurwerk en lichtshow de 6,5 meter brede breimachine onthuld door Bernard Deruyttere en Peter Ollevier. Na drie jaar, in het diepste geheim, breien en onderzoek, lanceerde Phormium donderdag hun eerste gebreide product. Er is dus niet over één nacht ijs gegaan.

De naam van dit doek wordt Phormitex Crystal. Het is een extra lichtdoorlatend energiedoek, met een lichtdoorlaatbaarheid van 90%, een record op de markt. Vanuit de West-Europese fabriek zal 24/7 gewerkt worden om aan de vraag te voldoen. Peter Ollevier: "We hebben fors geïnvesteerd en zijn nog niet klaar. Ik verwacht dat we het aantal breimachines snel zullen opschroeven om de capaciteit aan te laten blijven sluiten aan de vraag.”

Weven en breien
De vraag naar geweven doeken blijft. En die zullen dus ook  aangeboden blijven worden. Phormium is vooral blij nu een compleet assortiment aan te kunnen bieden. Peter: ”Voor ieder wat wils. Er is voor iedere vraag nu een oplossing. Het geweven materiaal is immers sterker, dichter, energiebesparender en beter verduisterend dan de gebreide doeken. Het meest opvallende is wel dat breisel meer licht doorlaat. Het is maar net waar de klant behoefte aan heeft.”

Klantenevent
Vanuit het World Horti Centre reden afgelopen donderdag de bussen naar de fabriek in België. Het vervoer was geregeld. Bij aankomst in Lokeren werden de mensen ontvangen. Afdelingshoofden in de fabriek lichtten hun gedeelte van het productieproces toe. Het grote aantal weefgetouwen was indrukwekkend: namelijk 120.

De rondleiding eindigde in een prachtig aangeklede ruimte. Het hapje en drankje werd op z’n Vlaams verzorgd. Er gaat toch niets boven een Belgisch biertje, Vlaamse frieten en, om het af te maken, Belgische desserten?

Foto's: Tom van Mele

Voor meer informatie:
Phormium
[email protected]
www.phormium.com

Peter Ollevier
[email protected] 
+32 9 3409811
+32 477 773 277

Arjan van der Veer
[email protected] 
+31 611 778 796