Floritray: nieuw meermalig systeem voor bloemen en planten

Floritray GmbH, een Duitse systeemaanbieder, introduceert zoals gepland dit jaar met Floritray een nieuwe meermalige tray, om een duurzame vervanging voor eenmalige trays te bieden. Hiermee wordt een herbruikbaar systeem voor de groene sector met betrokkenheid van alle systeemdeelnemers opgezet. Landgard, een van onze moederorganisaties, ondersteunt de ontwikkeling en werkt mee aan de omzetting.

Verantwoordelijkheid Floritray GmbH
De Floritray GmbH neemt de functie als distributeur van de meer duurzame Floritrays over. Deze zullen op alle handelsniveaus worden verhandeld met financiële steun. Als initiatiefnemer en voortrekker van het nieuwe meermalige systeem is Floritray voor de nieuwe ontwikkeling, klantenwerving, pooling/voorraadoverzicht in gedefinieerde magazijnen, verkoop aan marktpartijen, wassen, schoonmaken en vervangen verantwoordelijk.

Productdetails voor Floritray
De tray bestaat voor 100 procent uit gerecycled polypropyleen (PP) en kan ook economisch worden gebruikt zonder extra kosten voor aanvoerders en klanten. Floritray kan gebruikt worden op alle bekende ladingdragers voor planten zoals CC-container, EC-container, stapelwagen, Europalet, eenmalige en/of meermalige dozen en heeft een waterreservoir met een hoogte van 7 millimeter. In een houder met potmaten 6, 8 of 12 cm kunnen potmaten in verschillende afmetingen van de potten en met verschillende hellingshoeken worden geplaatst, zodat er in totaal minder verschillende trays nodig zijn. De afzonderlijke potten worden in de trays gestabiliseerd door zogenaamde `veren´ om ervoor te zorgen dat de potplanten tijdens het transport stevig in de tray blijven staan.

Meermalig i.p.v. eenmalig
Momenteel wordt ongeveer 90 procent van de transporttrays in de plantenhandel nog steeds gebruikt als eenmalige tray. Tegelijkertijd worden duurzaamheid en milieubescherming steeds belangrijker en daarmee is ook het vermijden en verminderen van plasticafval in transport- en verkoopverpakkingen – ook in het kader van de nieuwe verpakkingswet (VerpackG) een positieve ontwikkeling.

De basis voor een zo breed mogelijke introductie wordt momenteel gelegd. Meer informatie vindt u hier. In de komende weken zullen wij u op onze website en in onze nieuwsbrieven over de verdere gang van zaken informeren.

bron: Veiling Rhein-Maas


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven