Record aantal inzendingen van Plantipp voor Chelsea Flower Show 2019

De Chelsea Flower Show gaat op 21 mei weer van start en op deze toonaangevende show worden maar liefst 12 rassen getoond die door Plantipp worden vertegenwoordigd! Stuk voor stuk rassen met een grote potentie.

Agapanthus Fireworks (‘MBD001’PBR) is een veredeling van De Wet Plant Breeders uit Zuid-Afrika. Het is een Agapanthus met grote bloemschermen en hangende bloemen in blauw en wit. Het is een nette, compacte plant met kort en breed blad. Resistent tegen kroonrot, dus een aanwinst voor het sortiment. Nog zo’n topper is de Ajuga tenorii Princess Nadia (‘Piotrek01’PBR). Princess Nadia bloeit zeer uitbundig en heeft fijn, bontgekleurd blad. De bloemen zijn intens paars van kleur en het blad loopt uit in een prachtige roze kleur. Een waar kleurenspektakel! Princess Nadia is een veredeling van Nadia Plants uit Waddinxveen. Nepeta Neptune (‘Bokratune’PBR) heeft sprekende bloemen in de kleur blauw. Neptune bloeit in de zomer uitbundig met zijn grote bloemen en heeft een herbloei in het najaar. Nepeta Neptune is de eerste compacte kubicana-hybride en gevonden door Kees Jan Kraan uit Alphen a/d Rijn.


Van linksboven mee met de klok: Agapanthus Fireworks, Ajuga Princess Nadia en Anthericum Starlight

Chlorophytum saunderisiae ‘Starlight’PBR heeft steriele, witte, lelievormige bloemen en is doorbloeiend. Het is een bontbladige Chlorophytum deze plant wat extra sierwaarde geeft. ‘Starlight’ is hitte resistent en past dus goed in de veranderende omstandigheden van de moderne tuin. Chlorophytum ‘Starlight’ is gewonnen door Ian Lief uit Zuid-Afrika. Er worden ook twee prachtige nieuwe Clematis geïntroduceerd, nl. Clematis ‘Kokonoe’PBR van veredelaar Shigeaki Ochiai uit Japan en Clematis Little Lemons (‘Zo14100’PBR) van veredelaar J. van Zoest B.V. uit Boskoop. ‘Kokonoe’ heeft een bijzondere bloemvorm in een warme, paarse kleur en heeft zeer veel bloemen aan de plant. Little Lemons heeft gele, klokvormige bloemen en als extra sierwaarde mooie zaadpluizen na de bloei. Little Lemons heeft een dwerghabitus en is met zijn lange bloeiperiode een perfecte potplant. De bovengenoemde rassen worden op de Chelsea Flower Show geïntroduceerd door Thompson & Morgan.

Introducties die gedaan worden door Hillier Nurseries Garden Centre’s zijn o.a. de Cordyline australis Pink Star (‘TUS019’PBR) en de Weigela Picobella Rosa (‘TVP2’). Cordyline Pink Star is gevonden door Grzegorz Tuszyński uit Polen en is een opvallende plant met het rozerood gekleurde blad. Het is een zeer compacte plant. Weigela Picobella Rosa is eveneens zeer compact. Deze dwergvorm heeft zeer fijn blad en geeft enorm veel bloemen. Picobella Rosa is een verdeling van Bert Verhoef uit Hazerswoude-Dorp. Een introductie van zowel Hillier Nurseries Garden Centre’s als van Suttons Nurseries is de Isoplexis Bella (‘ISOB007’PBR). Een plaatje met de compacte groei en rijke bloei. Isoplexis Bella vertakt goed en is een snelle groeier. Deze introductie is een veredeling van Birdie Lenard-Fountain uit de VS.


Van linksboven mee met de klok: Clematis Kokonoe, Clematis Little Lemons Flower en Coapsta Cordyline Pink

Suttons introduceert eveneens Delphinium elatum Cinderella (‘DD-2011’PBR) van Dowdeswell’s Delphiniums uit de VS, Sedum takesimense Atlantis ('Nonsitnal'PBR) van Hortech, Inc uit de VS en Vaccinium corymbosum Flamingo ('Hoogi045'PBR) van Handelskwekerij G. Hoogenraad BV uit Ederveen. Delphinium Cinderella heeft volledig gevulde, babyroze bloemen met groene puntjes aan de rand en in het hart. Er is sprake van een hoge mate van uniformiteit over de plant. Sedum Atlantis is een veelkleurige plant die weinig onderhoud vraagt. Atlantis heeft geelbont blad, bloemknoppen die verkleuren van roze naar kersenrood en gele bloemen. Vaccinium Flamingo heeft bont blad maar de beste eigenschap zijn toch wel de rijke vruchtzetting en de zoete vruchten. Een plant die helemaal past in de huidige trend van vruchten uit eigen tuin.


Voor meer informatie:
Plantipp
www.plantipp.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven