Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
NLse toeleveranciers bouwen gelikte kas voor veredelaar Ball Zhuomei

"Waarschijnlijk één van de modernste kwekerijen van China"

Tholen - In Shanghai is de bouw van een splinternieuw kassencomplex van tien hectare afgerond. Opdrachtgever is Ball Zhuomei. De veredelaar heeft gekozen voor een moderne kas, vol technologie dat werd geleverd door Visser Horti Systems, Logitec Plus en Non Sheng. Motivatie voor de investering is zowel de stijgende arbeidskosten als ook de mogelijkheid een nog betere kwaliteit te halen.

De teams van Visser, Logitec Plus, Non Sheng en Vivi tijdens de Hortiflorexpo IPM Shanghai 2019.

“Qua technologie is de kas vergelijkbaar met een moderne westerse kas," vertelt Mark van der Zande van Logitec Plus. Hij leverde mengmachines die voor elk gewas de juiste grondsamenstelling maken.

“In plaats van dat we grondstoffen van over de hele wereld naar de Baltische Staten versturen, het daar megen en daarna naar China exporteren, komen alle ingrediënten nu apart aan en wordt de juiste mix hier op locatie gemaakt. In de hoeveelheden die op een specifiek moment nodig zijn. Hierdoor besparen we enorm op transportkosten."

Modern
Na het megen wordt de grond via transportbanden naar verschillende vulmachines en zaailijnen vervoerd. Deze werden geleverd door Visser Horti Systems.

Naast de zaaimachines leverde Visser ook machines voor het overplanten en sorteren. Robbert Jan in 't Veld: “Het grootste gedeelte van de machines die we geïnstalleerd hebben zijn aangepast aan de wensen van de klant. We hebben ook irrigatiesystemen geïnstalleerd die de kas automatisch van water en meststoffen voorziet. Al met al denk ik dat dit één van de meest moderne bloementeeltbedrijven in China is."

Vraag naar kwaliteit
Volgens Robbert Jan ligt de nadruk op automatisering, omdat de Chinese markt een betere kwaliteit eist. "Door automatisering kun je een uniform product leveren. De Chinese markt voor bloemen en planten groeit en er is steeds meer behoefte aan jonge planten van uitstekende kwaliteit om de kwaliteit van de teelt te verbeteren. Daarnaast stijgen de arbeidskosten in deze regio is en is het moeilijk om goede werknemers te vinden."

Zaken doen in China
Hoewel Mark al zeven jaar regelmatig zaken doet in China, was het project voor Ball Zhuomei zijn grootste tot zover. "Het eerste project in een vreemd land is altijd het moeilijkst. Je hebt te maken met een taalbarrière en grote afstanden. Om zaken te kunnen doen, moet je veel investeren in het creëren van persoonlijke relaties." Robbert Jan bevestigt dit. Visser Horti Systems is al sinds de jaren 80 actief in China. "Alles draait om die relatie. En omdat beslissingen voornamelijk gebaseerd zijn op die vertrouwensrelatie, schenkt Visser hier sinds de oprichting al veel aandacht aan."

Voor meer informatie:

Logitec Plus BV
Mark van der Zande
+31 (0) 71 341 3919
info@logitecplus.com
www.logitecplus.com

Visser Horti Systems
+ 31 (0) 78 673 9800
sales@visser.eu
https://viscongroup.eu/plant-technology/ 

Publicatiedatum: