450.000 op de vrachtwagen naar Italië

Grootste azalea-actie ter wereld in de maak

Tholen - “Ik denk dat dit de grootste azalea-actie ter wereld is”, vertelt Christoph Stevens van de Belgische azaleakweker FlorAmor en als iemand meer biedt, horen we het graag. Afgelopen drie dagen heeft men met een honderdtal mensen ruim 450.000 planten staan inpakken. Deze zijn allemaal verscheept naar Italië, alwaar ze zondag aanstaande, op Moederdag, op talloze locaties worden verkocht. De opbrengst gaat naar het Italiaanse kankerfonds AIRC, dat er op zijn beurt onderzoek naar de preventie en genezing van kanker mee financiert.


Foto's: FlorAmor

Al enkele jaren organiseert dit fonds een bijzondere actie rond de Moederdag. Men heeft maar liefst 20.000 vrijwilligers gerekruteerd, die zich komende zondag over 3.700 hoeken en pleinen door heel Italië zullen verspreiden en aldaar honderdduizenden (580.000) azalea’s zullen verkopen. Men betaalt 15 euro voor een plant, waarbij de meeropbrengst ten goede komt aan het onderzoek.

De azalea is over de jaren uitgegroeid tot hét symbool van de strijd tegen kanker en specifiek naar die vormen die vrouwen treffen (borstkanker en gynaecologische tumoren). Met specifiek deze actie heeft het AIRC de afgelopen 5 jaar meer dan 64 miljoen euro opgehaald. Dat geld is verdeeld over 498 verschillende onderzoeksprojecten en ook zijn 126 beurzen ter ondersteuning van studies voor preventie, diagnose en behandeling van deze vormen van kanker vergeven.

“Het was – zoals alle jaren – weer een huzarenstukje om alle verschillende soorten tegelijkertijd in bloei te krijgen”, aldus Christophe. “Er is bijna twee jaar aan deze planten gekweekt. En nu maar hopen dat het lekker weer is komend weekend in Italië, want zowat alle planten worden buiten op marktpleinen verkocht.”


Foto: AIRC

FloraAmore is de krachtenbundeling tussen de Belgische kwekers ID’Flor en De Bruyne – Flandresse.

Klik hier meer informatie over AIRC en de azalea-actie (Italiaans)


Voor meer informatie:
FlorAmor
Stationsstraat 111
9080 Lochristi
België
www.floramor.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven