Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Druppelvanger maakt zwavelverdamper veiliger

In overleg met Interpolis ontwikkelde Nivola een druppelvanger als extra veiligheidsmiddel voor de zwavelverdamper. Matthijs Caspers van Nivola: “De druppelvanger werd getest in Heinenoord en verkleint de kans op brandschades door zwavelverdampers”

De Nivola zwavelverdampers worden al tientallen jaren door tuinders gebruikt om preventief meeldauw te bestrijden. Helaas ontstond een aantal keer brand aan het gronddoek, gewas en de teelttafel door het niet volgens de voorschriften gebruiken van de zwaveldamper. Dit had vaak te maken met het niet recht hangen van de zwavelverdamper en het te vol, beschadigd of lek raken van het bakje. Zwavel kwam hierdoor op het hete verwarmingselement terecht en viel daarna brandend naar beneden.

Nivola dacht samen met Interpolis na over een veilige oplossing. Met succes. De druppelvanger werd ontwikkeld als extra veiligheidsmiddel voor de zwavelverdamper. Deze is vervolgens getest bij een kweker in Heinenoord. Interpolis keek mee.

Caspers: “We zijn trots op de ontwikkeling van deze druppelvanger. Vanaf dit jaar is er weer toegang tot zwavel in de vorm van zwaveltabletten. Een mooi moment om met extra vertrouwen gebruik te maken van de zwavelverdamper. Natuurlijk blijft het verstandig om met regelmaat de staat van de zwavelverdamperbakjes te controleren en beschadigde bakjes te vervangen. Wij raden het gebruik van de druppelvanger sterk aan om de genoemde risico’s tegen te gaan. De druppelvangers zijn ook los te bestellen en te koop via de bij u bekende groothandels”.

Peter van der Sar van Interpolis hierover: “Met de toevoeging van deze druppelvanger aan de zwavelverdampers wordt weer een oorzaak van brand in de kas en gewasschade weggenomen”.

Nivola staat op GreenTech in stand 12.815.

Voor meer informatie:
Nivola B.V. 
Heereweg 23a 
2161 AC Lisse
T: 0252 466400
[email protected] 
www.nivola.nl  

Publicatiedatum: