Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruud Westenberg, Hem Genetics

Kom een kijkje nemen op de Pack Trials

Tholen - In juni is het weer tijd voor de FlowerTrials, maar ook nu al zetten verschillende veredelaars met allerhande buitenplanten graag de deuren van de showkas open voor het publiek. In de kop van Noord-Holland gebeurde dat in een grijs verleden in groepsverband onder de noemer Pack Trials, nu gebeurt dat links en rechts op individuele en meer informele basis.

Een van de bedrijven die deze traditie graag in ere houdt is Hem Genetics. "Dit is het moment in het jaar dat je de nieuwste kruisingen het best kunt presenteren", vertelt Ruud Westenberg. "Bovendien zien we weliswaar dat er nu veel meer bezoek komt met de FlowerTrials, maar zeker vanuit de distributie komt men toch ook graag nu, een goeie maand eerder, een kijkje nemen."

Twee nieuwe introducties dit jaar zijn de patio-tomaat Plumbrella en de Dianthus Diana 'loving white':

Patio-tomaat Plumbrella
Plumbrella staat voor gloednieuwe genetica op het gebied van struiktomaten voor terras of balkon. De pruimvormige vruchten van deze bijzondere patio-tomaat vormen zich boven het blad en dekken de plant als het ware af. Dit zorgt voor een opvallende presentatie op de winkelvloer. Het blad en de plant zelf kunnen erg goed tegen hitte. Plantopbouw en vruchtzetting maken het tot een ideaal ras om in 12 tot 16 cm potten of kleine containers te telen, of om toe te passen in gemengde plantenbakken. Met een maximale hoogte van 35 cm heeft Plumbrella een fraaie, compacte en laagblijvende plantopbouw. Plumbrella-tomaten zijn verkrijgbaar in vier aantrekkelijke kleuren: rood, oranje, romig-geel, roze-roze en een mix.

Exclusieve distributie in Europa door Graines Voltz-France

Dianthus Diana 'loving white'
De alom bekende Dianthus chinensis Diana-serie combineert vroegheid en compacte plantopbouw met grote, enkele bloemen in een breed scala aan kleuren. Geplant in bakken of in de tuin blijft Diana als laagblijvende plant massa's grote bloemen voortbrengen. Aan de serie is nu 'loving white' toegevoegd, een ras met witte bloemen met een roze zweem en een magenta- tot karmozijnrood hart. De serie telt nu dertien afzonderlijke kleuren en vier mixen.

Voor meer informatie:
Hem Genetics
Hemmerbuurt 98
1607 CL - Hem
T: +31(0)228 541312
E: info@hemgenetics.com
www.hemgenetics.com 

Publicatiedatum: