Vertrouwen in nieuwe eigenaren loonbedrijf De 3 Koningen

"Barry en Dennis kunnen in een goede, gezonde sector aan de slag"

Tholen - Loonbedrijf De 3 Koningen uit Steenbergen wisselt van eigenaar. Frank, Robert en René de Koning dragen na 32 jaar het stokje over aan hun neven Barry en Dennis van Leeuwen, bekend van het gelijknamige transportbedrijf uit Steenbergen. De overname zal geleidelijk gaan. Robert en René blijven de komende jaren nauw betrokken. René: "Dus voor de klant verandert er nu niet veel. We nemen de tijd om deze overgang goed te laten verlopen."


Robert de Koning, Barry van Leeuwen, Dennis van Leeuwen en René de Koning

“Een goede zaak en toch is dat best even wennen,” vertelt René. “In die 32 jaar heb je wel iets opgebouwd. Cliché of niet, het is toch je kindje, dat je overdraagt.” Hij is blij met de overname door zijn neven. “De jongens kennen het bedrijf van jongs af aan. Ik heb er vertrouwen in dat het bedrijf bij hen in goede handen is. Het zijn allebei ondernemers pur sang.”

De naam van het bedrijf zal niet verdwijnen. “Die blijft gewoon bestaan, omdat het zo bekend is in de sector. De jongens heten wel De Leeuw, maar ze voelen zich de koning te rijk”, lacht René.

In de achterliggende jaren heeft René de tuinbouwsector zien veranderen. “Door schaalvergroting zijn de bedrijven enorm gegroeid. We hebben het helemaal zien ontwikkelen van de teelt van tomaten in de grond naar moderne bedrijven en hightech kassen van tientallen hectare. Vroeger kwamen we bij de kleine teler. Het contact is nu zakelijker geworden.”

René vindt overigens dat dat allebei z’n charme heeft. “De sector heeft in een dip gezeten, maar als je ziet wat er nu links en rechts weer uit de grond komt, zit de tuinbouw in Nederland weer aardig in de lift. We hebben werk zat en het blijft ook nog steeds groeien. Barry en Dennis kunnen in een goede, gezonde sector aan de slag.”

Voor meer informatie:
De 3 Koningen BV           
Van Andelstraat 12
4651 TA Steenbergen
Tel: 0167-561092
Fax: 0167-560936
www.de3koningen.nl
info@de3koningen.nl 

René: 06-215 868 31
Barry: 06-290 714 51
Dennis: 06-290 714 52


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven