Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

JHL Potplants zet in op plantvitaliteit

Naarmate de productie van planten zich steeds meer verplaatst naar kassen en kweekkamers, ontstaat de kwestie van de vitaliteit van planten. Telers willen planten kweken die zo sterk mogelijk zijn voor een superieur uiterlijk en een betere houdbaarheid.

De Nederlandse kweker JHL Potplants is daarop geen uitzondering. Dit familiebedrijf kweekt sinds 1985 gerbera's in pot. Om zich op de markt te profileren, moesten zij zich onderscheiden in een zeer concurrerende markt met kleine marges. CEO Hans Lekkerkerk: "We hebben besloten om ons product te differentiëren met onder andere een hoger niveau van plantenvitaliteit. Door onze planten sterker te laten groeien, kunnen we onze levende planten vanuit Nederland naar ver in Siberië en Noord-Irak verschepen. Die reis duurt 6 dagen in een transportwagen. Onze planten komen vers en vitaal aan."

Om dat hoge niveau van plantenvitaliteit te bereiken, implementeert JHL Potplants een verscheidenheid aan innovatieve technologieën tijdens de productiefase in hun kas. Zowel op het gebied van klimaatbeheersing als op het gebied van substraatbeheer. Lekkerkerk: "Een van de spannende dingen die we doen om onze planten sterker te maken is dat we het licht dat onze planten dagelijks ontvangen aanvullen met een kleine dosis UV-licht. Je ziet, in elke kas, of dat nu glas of plastic is, dat het natuurlijke UV-licht van de zon door de afdekking wordt geblokkeerd en meestal ook niet door groeilicht wordt geleverd. Planten in de kas hebben een chronisch tekort aan UV-licht. We geven de planten dus een dagelijkse dosis UV-licht als een soort voedingssupplement. Lekkerkerk gaat verder: "Dat doen we al sinds 2010 met succes. Een dagelijkse toepassing van deze vorm van UV-licht vermindert het optreden van ziekten in onze kas en verhoogt het drooggewichtpercentage van onze planten. Beide zijn belangrijke parameters voor de vitaliteit van planten."

De leverancier van de lampen, Arne Aiking of CleanLight, voegt daaraan toe: "Dit is een succesvol familiebedrijf sinds 1985. Zij volgen de groei van hun planten op de voet. Wij zijn dankbaar dat zij bereid zijn hun positieve ervaringen te delen ten voordele van collega-tuinbouwers over de hele wereld."

Voor meer informatie:
CleanLight
Arne Aiking
Nieuwe Kanaal 7
6709 PA Wageningen
The Netherlands
T: + 31 317 497 620
M: + 31 6 21 57 46 57
E: aiking@cleanlight.nl 
www.cleanlight.nl

Publicatiedatum: