Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mertens breidt team Naaldwijk verder uit

Tuinbouwtoeleverancier krijgt steeds meer voet aan de grond in West-Nederland

Mertens hoort al jarenlang een bekende tuinbouwtoeleveranciers in Zuid- en Oost-Nederland. Maar ook in het westen van het Nederland krijgt het bedrijf steeds meer voet aan de grond: niet voor niets werd het team op de locatie Naaldwijk recent verder uitgebreid. 

Mertens, een van oorsprong Limburgs bedrijf, is al decennialang een belangrijke speler op het gebied van tuinbouwtoelevering in Zuid- en Oost-Nederland. De afgelopen tien jaar rolde Mertens haar activiteiten ook uit in andere delen van het land en werd onder meer een kantoor geopend in Naaldwijk. Een succesvolle zet. “We zien dat ons marktaandeel in het westen van het land groeit en dat onze naamsbekendheid groter wordt”, vertelt Geert van Wijlick, Verkoopleider Sierteelt bij Mertens.

“En die positie bouwen we de komende jaren stap voor stap verder uit. Om deze reden is het team op onze locatie Naaldwijk onlangs verder uitgebreid met Remko Arkesteijn; een bekend gezicht in de tuinbouwtoelevering en uitermate goed thuis in alles wat er speelt binnen de sector. Hij vormt samen met Ronald van Santen de binnendienst op onze locatie Naaldwijk. Samen ondersteunen zij de vertegenwoordigers van de teams Sierteelt en Glasgroenteteelt, die langsgaan bij de telers.”

Wegvallen grote tuinbouwtoeleverancier in de regio
Dat steeds meer ondernemers in het westen voor Mertens kiezen heeft meerdere redenen. Het wederom wegvallen van een grote tuinbouwleverancier in deze regio speelt een rol, maar nóg belangrijker is volgens Van Wijlick dat telers ‘de Mertens-aanpak’ weten te waarderen. “Wij zijn betrouwbaar, en komen onze afspraken na. Onze klanten zo goed mogelijk helpen en voorzien van goed en gedegen advies; dat is waar het om draait. Ook telers in West-Nederland weten deze aanpak op waarde te schatten.”

Daar komt bij dat Mertens een breed productenpakket voert in de groente- en sierteelt en dealer is van veel A-merken. “Denk naast de bekende gewasbeschermingsmerken bijvoorbeeld aan de producten van Koppert, Yara, Haifa, Grodan en Mardenkro. Daarnaast werken veel medewerkers al jarenlang bij ons bedrijf, waardoor telers niet steeds een nieuwe contactpersoon krijgen. We horen regelmatig dat ondernemers dat prettig vinden. Daarbij stelt dit ons in staat om te bouwen aan duurzame klantrelaties.”

Leveringssnelheid
Van Wijlick benadrukt dat Mertens zich, ondanks de Limburgse hoofdvestiging, qua leversnelheid kan meten met toeleveranciers in het westen. “Producten die we op voorraad hebben, zijn binnen 24 uur bij de klant. Vandaag bestellen, betekent morgen leveren.”

De meerwaarde van de ‘Mertens-aanpak’ komt ook naar voren uit het verhaal van gerberateler Simon Zwarts uit Mijdrecht. Hij nam al enkele jaren op kleine schaal producten af van Mertens, maar stapte vorig jaar volledig over. “Alles wat we op het bedrijf nodig hebben - van substraten en meststoffen tot gewasbeschermingsmiddelen en biologie - kopen we in bij Mertens. Naar volle tevredenheid! De mensen van Mertens zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen; dat vind ik belangrijk.

En als ik onverhoopt vraag om iets dat ze niet in het assortiment hebben, gaan ze altijd op zoek naar een passende oplossing. Mertens denkt met je mee, doet er alles aan om de klant tevreden te houden. Dat is veel waard. En is er onverhoopt een probleem of heb ik een vraag, dan wordt dit meteen opgepakt en opgelost.”

Zwarts benadrukt ook dat hij een prettig contact heeft met de relatiebeheerder van Mertens die op zijn bedrijf komt. “Ook dat vind ik belangrijk. Het draait bij mij niet alleen om de laagste prijs; het totaalplaatje moet kloppen. En dat is bij Mertens absoluut het geval.”

Voor meer informatie:
Mertens B.V.
077-3999111
info@mertens-groep.nl
www.mertens-groep.nl

Publicatiedatum: