Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
IA3500, Urbinati

"Nieuwe oppotmachine is eerste van een nieuwe generatie"

"Het is de eerste in een geheel nieuwe generatie machines", weet Alessandro Mazzacano. Bedoeld is de nieuwe IA3500, een volledig automatische oppotmachine van de Italiaanse fabrikant Urbinati. "De machine kan worden aangepast aan plaatselijke omstandigheden. Op deze manier kan de IA3500 telers over de hele wereld helpen hun oppotsysteem te upgraden en een antwoord te zijn op arbeidsschaarste", vertelt Alessandro Mazzacano.



Oppotmachine

Alessandro Mazzacano is exportmanager bij Urbinati en zeer tevreden met de interesse voor de nieuwe machine, sinde het bedrijf deze voor het eerst presenteerde op de IPM afgelopen januari. "Deze machine is zuiniger dan zijn voorganger, de levensduur is toegenomen en ook zal de uitvaltijd voor onderhoud lager zijn."

Levensduur maximaliseren
Het maximaliseren van de looptijd van de machine was een belangrijk thema in het ontwerp en ook het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid heeft veel aandacht gekregen. "Alle instellingen kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen, waardoor het minder tijd kost om de instellingen aan te passen aan verschillende potdiameters. Dit, samen met de geïnstalleerde veiligheidsrekken rond de machine, maken de IA3500 tot de eerste van een nieuwe generatie."

De machine kan ronde en vierkante potten van 8 tot 25 cm in diameter verwerken en heeft een capaciteit tot 4500 potten per uur (2500 voor potten met een diameter van 25 cm). De bandlengte kan worden aangepast aan de behoefte van de klant.



De IA3500 is uitgerust met een automatisch grondaanvoersysteem. Alessandro: "De ontstapelaar, de boordiepte, de productie per uur, de snelheid van de band en de andere functies van de oppotmachine worden bestuurd door een PLC en ze kunnen eenvoudig worden ingesteld via het touchscreen. Alle instellingen kunnen worden geprogrammeerd en opgeslagen door de operator. Bovendien kan de laatste instelling met slechts één klik worden opgeroepen."


Voor meer informatie:
Urbinati S.r.l.
Alessandro Mazzacano
via Della Liberazione, 18
I-47030 San Mauro Pascoli (FC) – Italy
T: +39 0541 932018
F: +39 0541 932679
info@urbinati.com
www.urbinati.com

Publicatiedatum: