Gemeente Lingewaard bezoekt glastuinbouw Pijnacker-Nootdorp

Afgelopen weekend heeft een afvaardiging van Gemeente Lingerwaard een bezoekje gebracht aan de glastuinbouw in Pijnack-Nootdorp. Gemeente Pijnacker-Nootdorp loopt voorop in het gebruik van geothermiebronnen in de glastuinbouw en bebouwde omgeving. 

Boren naar aardwarmtenetten
Gemeente Lingewaard, in samenwerking met NEXTgarden, is druk bezig met de uitrol van warmtenetten. De delegatie bracht een bezoekje aan bedrijf Ammerlaan. Leon Ammerlaan gaf meer uitleg over het boren naar aardwarmtebronnen, het uitrollen van warmtenetten, het contracteren van warmteafnemers, de risico’s, investeringen en wat er verder allemaal nog komt kijken bij zo’n boring. “Blijven praten met iedereen en zorgen dat iedereen er beter van wordt” is de belangrijkste factor volgens Leon Ammerlaan. 

Wethouder Frank van Kuppeveld
Het gezelschap werd ontvangen door de burgemeester van gemeente Pijnacker-Nootdorp Ravestein in het bestuurscentrum. Wethouder van gemeente Pijnacker-Nootdorp, Frank van Kuppeveld gaf een presentatie over het gemeentelijke beleid rondom warmtetransitie, over de verschillende projecten die lopen in onze gemeente, over samenwerking met ondernemers en het belang van wederzijds vertrouwen en elkaar helpen. Aardwarmteprojecten doe je namelijk niet alleen. Wethouder van Kuppeveld heeft ervaring in economie-glastuinbouw, energietransitie en milieu, die veel met elkaar te maken hebben. Van Kuppeveld geeft onder andere sturing aan grote thema’s zoals ontwikkelingen in glastuinbouw en energietransitie. 

bron: NEXTgarden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven