Requiem Prime

Nieuw biologisch insecticide tegen witte vlieg, trips, spint en wolluis

Requiem Prime is een nieuw biologisch insecticide met een werking tegen o.a. witte vlieg, trips, wolluis en spint. Het middel is breed toegelaten in bedekte teelten van o.a. bloemisterij gewassen en vruchtgroenten* m.u.v. tomaat.  Requiem Prime kan worden toegepast in een duurzame landbouw. Daarnaast past het middel binnen een geïntegreerde teelt. "Requiem Prime is een middel uit een unieke groep en daarom past het uitstekend in een resistentiemanagementprogramma", aldus Royal Brinkman.

*Solanaceae (uitgezonderd tomaten) toegelaten tussen 1 mei en 1 oktober

Requiem Prime is op basis van drie natuurlijke terpenoïden afkomstig van citrus (1) en de theeplant(2). De sterkte van het middel zit enerzijds in de snelle contactwerking, anderzijds heeft de formulering EC basis ook een versterkend bestrijdend effect in combinatie met bepaalde systemische middelen.

Het werkingsmechanisme grijpt in op meerdere processen van het insect, namelijk de afbraak van de cuticula (harde buitenlaag van een insect), uitdroging en verstoring van de ademhaling.

Requiem Prime heeft een snelle aanvangswerking. De eerste effecten zijn binnen één uur zichtbaar. Voorwaarde is wel een goede bedekking. Daarnaast is het middel veilig voor nuttige insecten, bijen en hommels. Er is geen wettelijke MRL en geen veiligheidstermijn. Het bestrijdingsmiddel mag 12 keer per jaar worden toegepast.

‘’Bij een aantal telers hebben we proeven gedaan met Requiem Prime”, geeft Luc Kurris, teamleider gewasbescherming, aan. “Hierbij is gekeken of het middel doet wat het belooft en op bijwerkingen. Tijdens deze proeven is er geen schade aangetroffen in het gewas met betrekking tot fytotoxiteit. Na het toepassen van Requiem Prime zijn o.a. dode witte vliegen goed zichtbaar in het gewas.”

Gezien het grote aantal variëteiten en de wisselende teeltomstandigheden in de bedekte teelt van groenten-, fruit-, bloemisterij-, boomkwekerijgewassen en vaste planten is het onmogelijk om de gewasverdraagzaamheid voor alle situaties te onderzoeken. Indien nog geen ervaring is opgedaan met het middel in een bepaald gewas of ras, dient een proefbespuiting uitgevoerd te worden teneinde de verdraagzaamheid van het gewas of ras te testen.

Voor meer informatie: 
Royal Brinkman 
Woutersweg 10
2691 PR 's-Gravenzande
t: +31 (174) 44 61 00
f: +31 (174) 44 61 50
info@royalbrinkman.nl
www.royalbrinkman.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven