Robert de Goey nieuwe CEO MegaPhoton

Een nieuwe speler staat op het punt de markt voor tuinbouw-assimilatiebelichting op te schudden. MegaPhoton biedt zowel HPS- als LED-armaturen. Het bedrijf produceert deze al vele jaren - maar altijd als private label voor andere merken. Nu naderen ze de markt rechtstreeks met Robert de Goey als hun nieuwe CEO.

800.000 - dat is nogal een aantal. Het is het aantal complete verlichtingsarmaturen dat Megaphoton vorig jaar wereldwijd heeft verkocht. Het bedrijf werd meer dan 15 jaar geleden opgericht door Dr. Jinlong Du, die een doctoraat behaalde op het gebied van elektrotechniek. Aanvankelijk produceerde het bedrijf alleen de elektronische ballasten voor armaturen. Een paar jaar geleden kochten ze een HPS-lampenfabriek en begonnen ze met de levering van complete armaturen, bestaande uit een elektronisch voorschakelapparaat, een reflector en de lamp. Sinds die tijd hebben ze hun eigen merk gelanceerd: MegaPhoton. Drie jaar geleden werd ook een LED-fabriek aan het bedrijf toegevoegd. MegaPhoton heeft nu meer dan 700 mensen in dienst met één grote fabriek en 7 verkoopkantoren over de hele wereld. Toch zijn ze relatief onbekend in de tuinbouwsector.

Dr. Du, voorzitter van MegaPhoton en rechts De Goey, de nieuwe CEO van het bedrijf

LED- en HPS-markt
De Goey is onlangs benoemd. Als voormalig directeur van Dalsem Greenhouse Projects, kent hij de internationale glastuinbouwsector zeer goed en zag hij meteen kansen voor MegaPhoton. Met het nieuwe hoofdkantoor in Nederland zal MegaPhoton International zich richten op de Noord-Amerikaanse en Europese markt. "In zowel de LED- als de HPS-markt zijn er enorme groeimogelijkheden. Aangezien de MegaPhoton-producten eerder onder private label werden verkocht, weten we dat dit de hoge standaard is die de tuinbouwwereld verwacht. Omdat we nu direct opereren, hebben we de keten van producent tot teler verkort. Op deze manier kunnen we concurreren op een lager prijsniveau."

In het HPS-assortiment biedt MegaPhoton momenteel 600W- en 1000W-armaturen - en er komt nog meer. "De duurzaamheid en de stabiliteit van de producten zijn belangrijk in onze R&D. MegaPhoton investeert veel in onderzoek en innovaties. Binnen korte tijd lanceren we een armatuur met de hoogste PPF-lichtopbrengst ter wereld en een duurzaamheid van meer dan 20.000 effectieve branduren", aldus De Goey. "Hierdoor kunnen telers meer produceren en het zal aanzienlijke besparingen in energieverbruik opleveren evenals in hun totale installatie- en onderhoudskosten."

"Voor de LED-producten - Toplighting & Interlighting - zijn we momenteel op hetzelfde kwaliteitsniveau als de belangrijkste concurrent in de markt - iets dat we niet alleen zeggen, maar ook bewijzen door sterkere garantievoorwaarden toe te voegen dan wie dan ook op de markt. Bovendien onderscheiden we ons op prijs."

De Goey zal samenwerken met de voorzitter van het bedrijf, Dr. Du.

Samenwerkingen
Daarbij waardeert MegaPhoton de samenwerking met andere technische leveranciers in de sector ten zeerste. "Zowel kassenbouwers als installatiebedrijven zijn van grote waarde voor de sector. Deze maanden proberen we veel van hen te ontmoeten, omdat we alleen samen kunnen groeien."

De Goey staat bekend als een bescheiden persoon - maar in dit opzicht zijn zijn enthousiasme en ook zijn grote woorden opmerkelijk. Hoogste kwaliteit, laagste prijs, deals die niet worden geëvenaard - wat is hier aan de hand? "Het verrast mijzelf ook", lacht hij. "Het is gewoon de kans die we op de markt brengen. Werken met een geweldig team, een hoogwaardig product leveren tegen een concurrerende prijs - we zijn echt bezig de markt op te schudden met ons assortiment en onze kennis. Ik ben ervan overtuigd dat we ook in Europa en Noord-Amerika de komende jaren uitgroeien tot de grootste leverancier van kaslampen - en ik kan niet wachten om dat te doen."

Informatie:
MegaPhoton
Regional Office Europe & North America
info@megaphoton.nl
 
www.mphoton.com/eng


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven