Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Breng het in beeld in het kader van project Glitch

Slechte luchtkwaliteit in de kas?

Het doseren van CO2 in de kas is al jaren ingeburgerd in de groententeelt onder glas. Deze koolstofbron is een cruciaal sleutelelement voor een vlotte fotosynthese en dus de opbouw van biomassa. De CO2 die in de kassen gedoseerd wordt, is overwegend afkomstig van rookgassen van een ketel of WKK. Praktijkervaringen leren echter dat de kwaliteit van deze rookgassen vaak onvoldoende is. Schadelijke gassen zoals NOx, ethyleen zijn naast CO2 aanwezig in deze rookgassen. Het is bekend dat deze gassen voor schade kunnen zorgen aan uw gewas.

De in project GLITCH betrokken partners, waaronder Environmental Monitoring Systems (EMS), vragen telers om deel te nemen. Bijvoorbeeld omdat ze eerder schade gezien hebben aan hun gewas zonder dit te kunnen verklaren. Of omdat ze geïnteresseerd zijn in welke mate deze schadelijke gassen aanwezig zijn op hun bedrijf. Of omdat ze willen weten welke concentraties van deze gassen tolereerbaar zijn voor hun teelt zonder schade?

In het project Glitch brengen verschillende partijen dit samen in beeld. Glitch biedt telers de mogelijkheid om via geavanceerde technologie de verschillende gassen in uw kas in kaart te brengen. "Op basis van de metingen en ervaring van deskundigen kunnen we specifiek voor uw bedrijf de knelpunten in kaart brengen. Adviezen en maatregelen voor een betere luchtkwaliteit worden samen geformuleerd zodat u met een gerust hart CO2 kan doseren."

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen en op te sturen naar [email protected], [email protected], [email protected] en [email protected].

Bron: EMS 

Publicatiedatum: