Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Co van Es (Milestone Fresh): "Luchtvrachtlocatie bij Schiphol voorziet in een behoefte"

"Capaciteit lucht- en zeevracht begint haast nijpend te worden"

Tholen - Afgelopen zomer verhuisde de luchtvrachtafdeling van  Milestone Fresh naar een nieuwe locatie op Schiphol. Het nieuwe pand is volgens directeur Co van Es een schot in de roos geweest. "Het is een mooie zichtlocatie vanaf de A4 en N201 en als je in het vliegtuig zit vanaf de Kaagbaan. Op deze nieuwe locatie kunnen we logistiek gezien veel meer voor onze klanten doen. Zo hebben wij meer capaciteit voor opslag, overslag en distributie. Naast de koelcellen hebben wij ook de beschikking over drie grote quarantaineruimtes, waar we in totaal 6 containers tegelijk in kunnen zetten. Zo kunnen we naast luchtvracht ook prima zeecontainers afhandelen."

"Inmiddels zijn er steeds meer gerenommeerde handelshuizen waar wij de supply chain voor mogen verzorgen, met een enorme diversiteit in producten. De hoofdmoot van onze luchtvracht omvat nog steeds bloemen/planten en droge items, maar ook groenten en fruit worden door ons vervoerd. Voor een aantal buitenlandse klanten fungeren we echt als een overslagcentrum. Dat gaat hartstikke goed. Er zijn weinig expediteurs die zo'n totaalpakket aanbieden", vertelt Co.

"De zendingen door-to-door verzorgen, waar wij de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de supply chain is onze specialiteit. Naast de lucht- en zeevrachtexpeditie brengen wij ook het vervoer van vracht via de lucht en de zee samen in één gecombineerde zee-luchtdienst. Hiermee profiteren klanten van het beste van twee werelden omdat het kostentechnisch interessanter is dan luchtvracht en sneller dan zeevracht", rekent Co voor.

"Helaas zien wij ook dat de economische groei van de afgelopen tijd, ook zijn weerslag heeft op de tariefstellingen van de verschillende logistieke aanbieders. De capaciteit voor zowel luchtvracht als zeevracht maar ook wegvervoer en zelfs langdurige opslag begint inmiddels haast nijpend te worden. Het spreekt voor zich dat de aanbieders daar gebruik van maken door de tarieven te verhogen. Uiteraard zal Milestone alles doen wat in haar macht ligt om deze tarieven zo scherp mogelijk te houden", besluit Co.


Co van Es en Peter van der Klift

Voor meer informatie:
Milestone Fresh
Tel.: +31 (0)10 2580900
Fax: +31 (0)10 2022682
[email protected] 
www.milestonefresh.nl