Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transportleidingen koppelen voor één groot restwarmtenet

Warmterotonde Zuid-Holland weer stapje dichterbij

De colleges van de gemeente Rotterdam en provincie Zuid-Holland hebben een principeakkoord bereikt over de voorgenomen verdere ontwikkeling van een open warmtetransportnet in Zuid-Holland. Daarvoor bestaat het voornemen om een regionale warmtetransportleiding aan te leggen vanaf Rotterdam Zuid naar Leiden. Hiermee kan een deel van de provincie verwarmd worden met restwarmte en wordt een belangrijke concrete stap gezet in de energietransitie.

De colleges van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam stellen Provinciale Staten respectievelijk de Rotterdamse gemeenteraad voor om in te stemmen met dit hoofdlijnenakkoord en de daaruit voortvloeiende financiële consequenties. Het akkoord maakt het mogelijk voor het warmtebedrijf Rotterdam om de aanbesteding te starten en afspraken over financiering rond te krijgen. De finale investeringsbeslissing van Warmtebedrijf Rotterdam wordt medio 2019 verwacht.

De ambitie is om bestaande en nieuwe warmtetransportleidingen te bundelen tot een grootschalig, open warmtetransportnet in Zuid-Holland. De provincie Zuid-Holland,Gemeente Rotterdam, Warmtebedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Gasunie en Eneco, verenigd in de Warmtealliantie Zuid-Holland, werken aan een plan hiervoor. Naast de leiding naar Leiden en de glastuinbouw Oostland is ook een regionale warmtetransportleiding naar Den Haag en naar de glastuinbouw Westland in ontwikkeling.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Publicatiedatum: