Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Codema neemt afscheid van voormalig directeur Maarten de Jager

“Zeg maar Maarten”

Tholen – Hij deed vorig jaar al een stap terug en nam met een handtekening eind augustus afstand van zijn aandelen in het bedrijf, maar van een echt afscheid van Maarten de Jager als gezicht van Codema was het nog niet gekomen. Gisteren wel, want in de Sint Jan in Roosendaal verzamelden collega’s en klanten zich om stil te staan bij de persoon Maarten de Jager.

Vanaf 14.00 liep de Sint-Jan in Roosendaal langzaam vol.

Als eerste schoof Marja Hulst, vanaf het begin Maartens secretaresse, aan om herinneringen op te halen aan zijn beroemde, bulderende lach en zijn e-mailbommen.

Zodra iedereen aanwezig was, mocht Maarten het podium op dat zich vervolgens langzaam vulde met personen die herinneringen ophaalden aan Maartens tijd bij Codema. Hoewel er water en tissues voorhanden waren, bleek dat uiteindelijk niet nodig. Al kreeg menigeen natte oogjes tijdens een muzikale ode op de melodie van ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Maarten de Jager, ‘een man om van te leren’, zo luidde de tekst.

Tijd voor een muzikale ode op de melodie van Wim Sonnevelds 'Het Dorp': "Maarten, een man om heel veel van te leren."

Maar ook een man die voorlopig zeker nog niet thuis achter de geraniums zit. “Voorlopig heeft mijn vrouw thuis nog geen last van mij”, grapte Maarten die voor NLgroeit bedrijven en ondernemers coacht en daarnaast ook als ambassadeur voor Codema en de glastuinbouwsector in zijn algemeenheid actief zal blijven. 

Adviseur en vriend Bertus Bove gaf een voorzet om over de zakelijke kant van Maarten te praten.

Naast de persoonlijke kant ontbrak ook de zakelijk kant van het verhaal niet. Zo schetste adviseur en vriend Bertus Bove de ontwikkeling van Maarten en het bedrijf Codema door de jaren heen. “Maarten heeft het stuur stevig in handen gehad en wist zowel het gaspedaal als de rem op de juiste momenten te vinden.”

Vader en zoon samen op het podium.

Inmiddels heeft zoon Gideon als commercieel directeur en aandeelhouder het stokje van zijn vader overgenomen. Eigenlijk iets wat Maarten niemand adviseert: “Je zoon ligt toch onder een vergrootglas, omdat je wilt dat hij geen fouten maakt. Wanneer dat soms toch gebeurde, heeft dat weleens het paneel van een deur gekost.”

Vader en zoon in vroegere tijden.

Na het instappen van investeerder Nordian Capital in Codema in augustus is Codema klaar voor de toekomst. Gideon liet weten met een vijfjarenplan te werken om de Google van de glastuinbouw te worden. “Hoog gegrepen en onhaalbaar, maar wel ambitieus. Over vijf jaar willen we op drie continenten actief zijn en daar in meerdere landen. Met onze Chinese entiteit die per 1 januari 2019 een feit is, is daarmee een eerste stap gezet.”

Er werd een check overhandigd met het opgehaalde cadeaugeld: in totaal 8000 euro voor het Ronald McDonald Huis Den Haag.

En toen was het tijd voor de borrel, waarvan hier de foto’s te zien zijn.