Singapore Changi Airport opent binnentuin

Singapore Changi Airport staat al jaren achtereen te boek als het beste vliegveld ter wereld. Het is een hub voor 62 miljoen passagiers per jaar en staat wereldwijd bekend om zijn groen ter promotie van de reputatie van Singapore als een stad van tuinen. De aanbouw die in de eerste helft van 2019 wordt geopend, is een futuristisch uitziende dome van gebogen glas en staal met in het midden 's werelds hoogste artificiële binnenwaterval (40 meter).


Foto: Jewel Changi Airport

De flora in de koepel bestaat uit 2.000 bomen en meer dan 100.000 andere planten. Deze zullen zonlicht ontvangen via het glas van de koepel, die wordt aangevuld met Valoya's armaturen die op maat gemaakt zijn voor de luchthaven. In aanvulling op de standaardproductserie biedt Valoya op maat gemaakte oplossingen die zijn ontwikkeld voor grootschalige projecten. Deze maatwerkoplossingen worden meestal gemaakt voor veeleisende projecten die een hoge mate van expertise en ondersteuning vereisen op het gebied van engineering en fotobiologie.

Foto: Jewel Changi Airport

De armaturen lijken op een compacte doos die is ontworpen om naar de achtergrond te verdwijnen en niet van de planten af ​​te leiden. Ze bevatten krachtige LED's van Valoya met een spectrum dat is geoptimaliseerd voor de gehele teeltcyclus van een grote verscheidenheid aan planten. De kleur van het spectrum is warm wit, ontworpen om naadloos te versmelten met natuurlijk zonlicht. Het is veilig en aangenaam voor menselijke ogen.

De bouw van deze koepel is een project van 1,5 miljard euro. De bestelling van Valoya-armaturen is al aan de klant geleverd en bevindt zich in de installatiefase. In maart 2019 zal de koepel zijn deuren openen voor bezoekers.

Voor meer informatie:
Valoya Oy, Finland
Tel: +358 10 2350300

sales@valoya.com
www.valoya.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven