Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Internationale commissie positief over risicobeoordeling gewasbeschermingsmiddelen en biociden

"Risicobeoordeling middelen in Nederland voldoet ruimschoots aan wetenschappelijke eisen"

De kwaliteit van de risicobeoordeling van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Nederland voldoet ruimschoots aan de wetenschappelijke eisen. Dat is de conclusie van een internationale commissie na evaluatie van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb). Dit onderstreept dat door het Ctgb toegelaten gewasbeschermingsmiddelen en biociden voldoen aan de veiligheidseisen voor mens, dier en milieu.

De commissie bekeek het wetenschappelijke proces, de wetenschappelijke resultaten en het besluitvormingsproces van het College, en concludeerde dat het Ctgb een deskundige en internationaal – in en buiten Europa – gewaardeerde organisatie is. De internationale commissie was in het bijzonder positief over de kwaliteit van de wetenschappelijke ‘output’, de efficiënte en continue aanpassing van de beoordelingspraktijk aan de veranderende Europese wetgeving en de actieve bijdrage van het Ctgb aan de toelating van biologische en laag risicomiddelen. En daarnaast over de reikwijdte en de rol van het Ctgb in de Europese Unie.

Het Ctgb heeft het rapport en een reactie met plan van aanpak gestuurd naar de verantwoordelijke ministers: minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (gewasbescherming) en minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (biociden).

Bekijk hier het rapport van de commissie. 

Voor meer informatie:
Ctgb
www.ctgb.nl

Publicatiedatum: