Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bouke Arends geïnstalleerd als burgemeester van Westland

Tijdens een buitengewone raadsvergadering is Bouke Arends op 18 december geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Westland. Dit gebeurde in een bomvolle raadzaal met veel gasten uit Emmen en omstreken.

Voormalig burgemeester Agnes van Ardenne hangt de ambtsketen om bij de nieuwe burgemeester Bouke Arends

Na de beëdiging en ondertekening van de akte werden de aanwezigen toegesproken door de commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland, Jaap Smit. Hij gaf aan dat de beste burgemeester voor Westland is gevonden in de persoon van Bouke Arends. “Een aanpakker die dicht bij de mensen staat. Nuchter, resultaatgericht, hardwerkend en gewend om te werken in een hectische omgeving.” Na de toespraak van de commissaris van de Koning volgde een toespraak van de voorzitter van de vertrouwenscommissie, Jenny Vermeer - de Smit.

Bouke Arends (links) en commissaris van de Koning Jaap Smit

De plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, Cor van der Mark, overhandigde de nieuwe burgemeester de voorzittershamer en zijn voorganger, Agnes van Ardenne - van der Hoeven, hing hem de ambtsketen om. Hierna was het aan de nieuwe burgemeester om zijn installatierede te houden. Hij gaf aan ‘bar’ veel zin te hebben in het burgemeesterschap en zich te verheugen op de kennismaking met de bevolking. “Ik heb er alle vertrouwen in dat ik, als geboren Drent met Fries bloed, mij heel snel weet te wortelen in Westland en als de Westlanders mij daar een beetje bij helpen, zeker in het begin, dan gaan we samen hele mooie jaren tegemoet”, aldus de burgemeester.

Afscheid van Agnes van Ardenne - van der Hoeven
Tijdens een drukbezochte receptie na afloop kon iedereen de nieuwe burgemeester de hand schudden en afscheid nemen van Agnes van Ardenne - van der Hoeven. Zij was bijna 15 maanden waarnemend burgemeester van Westland.

Bouke Arends is 52 jaar, gehuwd en vader van twee dochters en een zoon. Na jarenlang lid te zijn geweest van de gemeenteraad van Emmen, werd hij in 2010 wethouder in deze gemeente. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als voorzitter van de raad van bestuur van de Rijnbrink Groep in Nijverdal, een provinciale ondersteuningsinstelling voor bibliotheken en culturele organisaties.

De komende maanden zal de nieuwe burgemeester zich onderdompelen in Westland en kennismaken met inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen.

Bron: Gemeente Westland

Publicatiedatum: