Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNV en CNV Vakmensen komen nieuwe cao FloraHolland overeen

Na 10 onderhandelingsrondes hebben de vakbonden FNV en CNV Vakmensen met de directie van bloemen- en plantenveiling FloraHolland een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao. De vakbonden leggen het resultaat neutraal voor aan de vakbondsleden. Begin januari ontvangen leden een stemformulier om hun mening over het resultaat te geven.

Werknemers van FloraHolland, die al voor 1 januari 2018 in dienst waren, ontvangen een eenmalige uitkering van 100 euro netto in december 2018. Daarnaast is er een loonsverhoging afgesproken van:

  • 1,5% op 1 januari 2019
  • 1,0% op 1 juli 2019
  • 2,5% op 1 juli 2020
  • 2,5% op 1 maart 2021

Duurzame inzetbaarheid 80-90-100 regeling
Vanaf 1 juli 2019 wordt een keuzemogelijkheid toegevoegd aan de senioren/adv-regeling namelijk: de mogelijkheid om 4,5 jaar voor het bereiken van de individuele AOW-leeftijd 80% te werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw. Om in aanmerking te komen voor de 80-90-100 optie moet de werknemer minimaal 10 jaar voor de AOW-leeftijd een ononderbroken dienstverband hebben bij FloraHolland.

Wijziging onregelmatigheidstoeslag
Werkt de werknemer normaal in een roosterdienst en is de werknemer ziek gemeld, dan betaalt de werkgever de onregelmatigheidstoeslag door. Heeft de werknemer, die normaal roosterdiensten verricht, vakantie, dan betaalt de werkgever ook de onregelmatigheidstoeslag door tijdens opname van zowel de wettelijke als de bovenwettelijke vakantiedagen met uitzondering van gekochte vakantiedagen.

Nieuwe pensioenregeling vanaf 1 januari 2020
De nieuwe cao kent een verbetering van de pensioenopbouw. De noodzakelijke aanpassing van de regeling heeft tot gevolg dat medewerker en werkgever in 4 jaar stapsgewijs meer gaan betalen voor de verbeterde pensioenregeling.

Vervolg
In de week van 7 januari 2019 gaan de vakbonden gezamenlijk tijdens doorbetaalde medewerkersbijeenkomsten met FloraHolland het onderhandelingsresultaat en de nieuwe pensioenregeling toelichten. Na afloop krijgen de vakbonden de mogelijkheden om hun leden en niet-leden een toelichting te geven op dit cao-traject en kunnen de leden schriftelijk hun stem over dit onderhandelingsresultaat afgeven. De informatie over tijdstippen van de bijeenkomsten en het stemformulier worden in de eerste week van januari 2019 verstuurd.

Zie voor meer informatie het volledige onderhandelingsresultaat op de site van de FNV.

bron: FNV, 17/12/18

Publicatiedatum: