Andrew Harris en Paul Harris van Stempro System

Snijmachine maakt het makkelijker om voor droog transport te gaan

Bloemen worden ofwel op water ofwel droog verkocht en verstuurd. Dat laatste heeft verschillende voordelen, maar winkels kiezen vaak niet voor deze optie, omdat dit meer arbeids- en kostenintensief is. Om winkels toch te motiveren droog in te kopen , ontwikkelde Paul Harris ongeveer vier jaar geleden een snijmachine met de naam StemPro-snijders. Momenteel gebruiken klanten overal in Noord-Amerika StemPro-snijders en willen ze hun markt uitbreiden naar Europa.


Andrew Harris en Paul Harris van Stempro Systems presenteren de snijmachine op de PMA 2018

"Met droogverkoop worden bloemen onaangeroerd naar de winkel getransporteerd, vaak rechtstreeks van de teler. Dit verhoogt de kwaliteit en houdbaarheid van de bloemen. Een groot voordeel van droge verpakking is dat je driemaal zoveel bloemen in een vrachtwagen kunt verzenden. Een groot nadeel is echter dat de bloemen op het verkooppunt moeten worden gesneden. Dat is arbeids- en kostenintensief en daarom een ​​minder interessante optie voor winkels."

StemPro
Met de voor- en nadelen in het achterhoofd, is de StemPro ontworpen; het maakt het snijden in de winkel eenvoudiger. Wat betreft arbeidsintensiviteit: "Het verhoogt het verwerkingsrendement met ten minste dertig procent en het snijdt moeiteloos een boeket van rozen met 25 stelen. Dit leidt op zijn beurt tot minder blessures in vergelijking met handmatig snijden. "Bovendien garandeert het de veiligheid van de werknemers: de snijder wordt alleen geactiveerd wanneer de juiste code in het toetsenbord is ingevoerd. Over het budget zegt Harris: "In eerste instantie is het een aanzienlijke investering, maar het rendement op investering (ROI) is tussen de 8 en 10 maanden."

Betere houdbaarheid
Een groot voordeel van het droog verzenden is de verhoogde houdbaarheid, soms tot drie dagen langer. Als de stelen echter niet correct worden afgesneden, verdwijnt dit voordeel. Dus, de machine is zo ontworpen dat deze niets beschadigt en de stelen niet infecteert. "Dit zorgt ervoor dat de bloemen langer meegaan. De machine reinigt het snijblad na elke keer snijden om kruisbesmetting te voorkomen. De houdbaarheid is dan ook langer."

Voor meer informatie
StemPro Systems
Paul Harris
Email : sales@stempro.com
www.stempro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven