8-19 mei, Nantes

Frankrijk: Eerste high-lights voor Internationale Floraliën gepresenteerd

Op de internationale Floraliën in de Nantes expo, die al sinds 1956 worden georganiseerd, zal een verzameling zeldzame orchideeën van de Jardin du Luxembourg in Parijs te zien zijn. De verzameling bevat enkele buitengewone exemplaren en is gewoonlijk slechts één keer per jaar voor het publiek toegankelijk.

Tevens biedt het evenement traditiegetrouw podium aan jonge bloemisten, die er hun kunsten kunnen komen laten zien. Er worden verschillende shows georganiseerd, die elke avond plaatsvinden van 21 uur tot 23 uur, en waarop ongeveer dertig bloemisten present zullen zijn. Publiekstrekker is dit jaar bloemkunstenaar Gilles Pavan, in Frankrijk o.a. bekend van de TV-show "C’est le Bouquet" (Nou breekt mijn klomp), een competitie tussen bloemisten.

Vanaf de start van de Floraliën zijn ongeveer 60 verschillende nationaliteiten op het festival vertegenwoordigd. De aanstaande editie zal deelnemende landen van het eerste uur verwelkomen, maar ook mensen uit exotischer oorden als Qatar, de VS, Nepal, Italië en Myanmar. De aanwezigheid van deze landen, zo hoopt de organisatie, zal het pallet aan culturele en florale diversiteit naar een nog hoger plan trekken.

Voor meer informatie:
www.comite-des-floralies.com/eng


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven