IPM Essen: 17 landen presenteren innovaties

Het duurt niet lang meer voordat de IPM Essen van start gaat. Volgende maand zal deze beurs worden gehouden in het Duitse Essen. De beurs zal plaatsvinden tussen 22 tot 25 januari. Meer dan 1.500 exposanten zullen hun producten en diensten presenteren en het grote aantal internationale gezamenlijke stands zal eens te meer laten zien wat het belang van de IPM Essen is voor de internationale groene sector. Op de veelzijdige stands zullen bezoekers op een snelle, compacte en efficiënte manier informatie kunnen verkrijgen over landspecifieke producten van verschillende bedrijven.

België
Het partnerland van de IPM Essen 2019 zal worden vertegenwoordigd met maar liefst drie gezamenlijke stands. Op de gezamenlijke stand in Hal 2 zullen 22 Belgische exposanten van sierteeltproducten voornamelijk jonge planten, onder meer chrysanten, tuinplanten en kamerplanten, onder de aandacht brengen. De Belgische boomkwekerijen zullen worden vertegenwoordigd door dertien exposanten in hal 6 en door drie bedrijven in hal 8. Zij zullen laurier, bomen, bos- en haagplanten, rozen, sierstruiken en jonge rododendrons laten zien. Hier zullen onder meer winterharde potplanten en planten met kluiten of planten met blote wortels te zien zijn. Op alle dagen van de beurs zullen er lezingen zijn over actuele onderwerpen op de gezamenlijke stand in hal 2. (Hal 2, Hal 6 en Hal 8)

China
De IPM Essen zal ook een belangrijke beurs gaan worden voor het Rijk van het Midden. Er zullen zich zeven bedrijven presenteren op de Chinese gemeenschappelijke stand. Ze zullen accessoires voor de groene sector onder de aandacht brengen. Dit zullen onder meer onkruidmatten en plantenhoezen van fleece, vorstbescherming van fleece, LED-lampen, bamboestokken en potten zijn. (Hal 8B, Stand 8B17)

Costa Rica
Onder de auspiciën van Consorcio Green Plants zullen zeven bedrijven zich presenteren op de gezamenlijke stand van Costa Rica. Het beschikbare assortiment zal onder meer bestaan uit sierplanten zoals aglaonema's, vijgen -en dragonfruitbomen, croton bomen, yucca's of bromelia's. Ook in vitro planten zullen er een grote rol spelen. Consorcio Green Plants zal bijvoorbeeld samenwerken met bedrijven om een ​​groot aantal planten te kunnen aanbieden die op deze manier geteeld zijn. Een in vitro laboratorium zal op de gezamenlijke stand worden geïntroduceerd. Er zal ook een grote tentoonstelling van dit soort planten zijn. (Hal 1, Stand 1B17)

Denemarken
Na de modernisering van de Messe Essen wordt hal 6 het nieuwe thuis voor de gezamenlijke Deense presentatie. Ongeveer 50 exposanten zullen het plantenassortiment van hun land laten zien onder de auspiciën van Floradania Marketing. Dit zal onder meer bestaan uit huis- en tuinplanten, nieuwe plantconcepten en innovatieve accessoires. Een belangrijke trend heeft betrekking op planten die de lucht verbeteren en bloemen die voor een goed binnenklimaat zorgen. Op het gemeenschappelijke gedeelte zullen deze producten een eigen plantenlounge hebben. (Hal 6)

Frankrijk
"Grown in France, Grown with Love" - dit zal het leidmotief zijn van het voorkomen van de Franse exposanten. Onder de auspiciën van Val'hor zullen meer dan twintig bedrijven zichzelf presenteren op twee gezamenlijke stands. In de Galeria zal het mogelijk zijn om telers van bloeiende potplanten, zaden, bollen en groenten te vinden. De exposities hier bevatten onder meer speciale tomatensoorten voor op het terras, nieuwe fuchsia's, chrysanten en rozen. De stand in hal 7 zal worden ingericht door telers van tuinrozen, bomen en struiken. Camelia's van hoge kwaliteit met kleine bloesems en nieuwe pittosporum variëteiten zullen daar onder de aandacht worden gebracht. (Galeria / Hal 7, Stand 7B16)

Groot-Brittannië
Onder de auspiciën van de Commercial Horticultural Association zullen de Britse exposanten over twee gezamenlijke stands verdeeld worden. Technische oplossingen zullen onder de aandacht worden gebracht in hal 3. Daarnaast zullen in Groot-Brittannië gemaakte planten de hoofdrol spelen op de stand in hal 7. De twaalf bedrijven zullen niet alleen rozenkwekers omvatten, maar ook producenten van agapanthuses, clematises of grassen. Op het gebied van technologie zal het mogelijk zijn om bijvoorbeeld onderhoudsvrije LED-verlichting, verpakkingsoplossingen of boomverzorgingsproducten gemaakt van gerecycled plastic te bekijken. (Hal 3, Stand 3B37 / Hal 7, Stand 7A24 en 7B24)

India
Het Coir Board of India, dat de organisatie van de Indiase gezamenlijke stand voor zijn rekening neemt, verwacht ongeveer 30 deelnemers. Ze zullen laten zien waar producten van kokosvezel gebruikt voor kunnen worden. Dat zullen onder meer kokosmeststoffen, groeizakken en accessoires voor kassen zijn. Het voordeel van de producten is dat ze milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar zijn. (Hal 8B, Stand 8B22 en 8B39 / Hal 4, Stand 4C17)

Israël
Vijf bedrijven zullen deelnemen aan de gezamenlijke stand van Israël. Het zal mogelijk zijn om nieuwe en uitzonderlijke rassen te zien uit het mediterrane land. Naast nieuwe lavendelrassen en hittebestendige en droogtebestendige planten, zullen ook groenten een grote rol gaan spelen. De exposanten zullen bijvoorbeeld niet alleen geënte pepers maar ook de trendy zoete aardappelen met zich meenemen naar Essen. Ook hier zullen er nieuwe rassen zijn. (Hal 2, Stand 2B15)

Mexico
Telers uit de deelstaten Morelos en Mexico zullen hun producten die voor export bestemd zijn tonen op de gemeenschappelijke stand van hun land. Het zal onder meer gaan om snijbloemen, groene planten en andere variëteiten zoals planten met dichte bebladering. Het is mogelijk om de Mexicaanse exposanten op het terrein van het BGI Trade Center te vinden waar ze internationale afnemers zullen aanspreken. (Hal 1, Stand 1D12)

Nederland
Nederland zal een van de grootste landen onder de exposanten zijn op IPM ESSEN. Daarom zullen maar liefst twee overkoepelende verenigingen gezamenlijke stands organiseren. Royal Flora Holland zal aanwezig zijn met 35 exposanten. De toekomst van de groene sector staat hier centraal. Naast bloemen en planten zullen de bedrijven ook verpakkingsoplossingen en digitale diensten laten zien op de Messe Essen. Innovaties voor alles wat te maken heeft met de supply chain en de logistiek zullen ook worden getoond. In het vakgebied Sales & Marketing zal er informatie zijn over accountmanagement, channel & consumer marketing en sales management. (Hal 1)

BIZZ Holland zal al weer voor de zevende keer bezoekers uitnodigen in zijn gemeenschappelijke stand. Het ontwerp van de stand zal gebaseerd zijn op een constructie bestaande uit pallets en zal een natuurlijke, frisse uitstraling hebben. 58 deelnemers zullen een overzicht laten zien van het aanbod van de Nederlandse boomkwekerijen. Van grondstoffen en stekken tot optisch aantrekkelijke producten, en van laanbomen en vaste planten tot coniferen, rozen tot sierheesters. De deelnemers zullen onder andere komen uit de boomkwekersregio's Boskoop, Opheusden, Venlo en Zundert. De bedrijven zullen hun innovaties en het assortiment aan tuinplanten en -bomen dat momenteel beschikbaar is voor 2019 presenteren. Bovendien zullen de nominaties voor de Show Your Colors Award op de IPM ESSEN 2019 op de stand worden getoond en kunnen de bezoekers op hun favoriete planten gaan stemmen. (Hal 8)

Polen
De Poolse Nurserymen Association en de Agencja Promocji Zieleni zullen de organisatie van de Poolse gezamenlijke stand voor hun rekening nemen. De exposanten zullen bestaan uit boomkwekerijen en handelsbedrijven. Ze bieden een breed spectrum aan: van planten en bomen tot struiken, heesters en klim- en fruitplanten. De producten van jonge boomkwekerijen zullen ook in vitro zijn vermeerderd. De planten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van C2 tot C200. Het klimaat in Polen is ideaal voor robuuste producten van boomkwekerijen. De planten zijn winterhard en vorstbestendig. (Hal 6, Stand 6E33)

Portugal
Er zal een mediterrane sfeer zijn bij de Portugese gezamenlijke stand. De exposanten zullen hoogwaardige producten uit de regio met zich meebrengen, waaronder klimplanten, struiken, grassen en vetplanten. Deze items genieten op dit moment een enorme populariteit: dipladenias, bougainvilleas, oleanders, hibiscuses, lantana camara's, polygalas, winden en lavendel. (Hal 6, Stand 6C25)

Spanje
Meer dan 30 bedrijven zullen deelnemen aan de Spaanse gezamenlijke stand die in 2019 meer dan duizend vierkante meter zal omvatten en zal worden georganiseerd door de FEPEX-associatie. De exposanten zullen uit de volgende regio's afreizen: Valencia, Catalonië, Galicië, Andalusië en de Canarische Eilanden. Allen hebben zich gespecialiseerd in de productie en export van sierplanten en mediterrane planten. Naast andere producten zal het mogelijk zijn om palmen, oleanders, olijfbomen, hibiscuses, dipladenias, stephanotises en allamandas te zien. (Hal 6)

Sri Lanka
Producten gemaakt van kokosvezels zullen de hoofdrol spelen op de gezamenlijke stand van Sri Lanka. Het wordt georganiseerd door de Coconut Development Authority en er zullen zeven deelnemers aanwezig zijn. De kokosvezelproducten kunnen worden gebruikt in de tuinbouw, in kassen, in de landbouw of in tuinen. (Hal 4, Stand 4A09)

Taiwan
De Taiwanese gezamenlijke stand zal worden gekenmerkt door de koningin van bloemen: orchideeën. De exposanten tonen niet alleen de prachtige filigraan, maar ook het materiaal dat nodig is voor het veredelen. (Hal 1, Stand 1B36)

Verenigde Staten van Amerika
Omdat de EU een van de belangrijkste exportmarkten is, zullen de VS worden vertegenwoordigd met een paviljoen. Het merendeel van de exposerende kwekerijen zal afreizen uit de zuidelijke staten. De gezamenlijke stand zal worden georganiseerd door de Southern US Trade Association (SUSTA), een non-profit-organisatie voor landbouwexport onder het ministerie van landbouw in Washington. Het aanbod van de bedrijven zal onder meer bestaan uit hibiscuses, liriopes, tropische planten, bougainvilles, grondstoffen en nog veel meer. (Hal 2, Stand 2A31)

Hongarije zal ook op IPM ESSEN 2019 vertegenwoordigd zijn met een gemeenschappelijke stand. (Hal 7)

Voor meer informatie:
www.ipm-essen.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven