Colombiaanse kwekers bereiden zich voor op El Niño

"Er wordt verwacht dat Fenomeno del Niño vanaf eind december La Sabana de Bogota gaat teisteren". Dat zegt de Colombiaanse kweker Pablo Bazinni van La Plazoleta. Meer dan drie maanden lang zal het uiterst droog worden, voornamelijk in februari en maart, en kwekers bereiden zich voor op wat hen te wachten staat.

"We stellen nu al vast dat in het Caraïbische gebied de regenval drastisch is afgenomen. Dit weerbeeld zal binnenkort in Colombia zichtbaar ook zichtbaar worden. Nu regent het nog steeds veel in zowel Bogota als Medellin. De wolken schuiven echter op naar het zuiden en vroeg of laat zal dit regenachtige weer in Colombia over de Amazonas heentrekken en het droge seizoen zich melden."

Voorbereidingen
Er wordt verwacht dat deze droge periode meer dan drie maanden zal duren. Volgens Bazzani moeten Colombianen op elke mogelijke manier water sparen.

Naast droogte is er tijdens het jaarlijks terugkerende weesfenomeen ook een groot kans op vorst, hetgeen niet voor alle gewassen even bevorderlijk is.

Positief
Ondanks de voorspellingen blijft Bazzani positief. "We zijn ons bewust van de risico's die dit weer met zich meebrengt."

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven