Rapport wijst uit dat onkruid niet uit nabijgelegen recreatiezone komt

Monsterse teler geteisterd door onkruid

Akkerdistels in je kas: dat wil je niet. Een teler in het Westlandse Monster had hier zoveel last van dat hij een onderzoek liet uitvoeren naar het maaibeleid en het aanwezige onkruid in een nabijgelegen recreatiezone. De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) deed onderzoek en trof maar liefst 25 soorten onkruid in de kas aan, waarvan er zes in de recreatiezone waren ingezaaid. 

Deze zes soorten zijn echter algemeen aanwezig in het Westland en niet speciaal ingezaaid in de recreatiezone. De soorten blijken zich gewoon erg thuis te voelen in de kale kasgrond. De helft van de soorten geeft geen pluis en die zijn dus door de deur naar binnengekomen, stelt het rapport. De andere helft kan wel via de lucht zijn binnengekomen, maar omdat hiervoor geen belemmeringen in de kas zijn aangebracht, mag dat geen verrassing zijn. 

Omdat geen van de soorten, die in de recreatiezone speciaal zijn ingezaaid, de kas hebben weten te bereiken, is extra maaien waar de teler om gevraagd had, onnodig en zinloos laat de KNNV weten in het rapport.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven