Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
China International Import Expo, 17-19 maart, Guangzhou

Keniaanse bloemen steeds prominenter aanwezig op Chinese markt

De afgelopen jaren steeg de vraag naar bloemen in China zo snel dat de binnenlandse bevoorrading deze niet meer kon bolwerken. Deze toegenomen consumptie doet de verkoop van ge├»mporteerde bloemen groeien. Keniaanse bloemen zijn daarbij de nieuwe favoriet geworden, zo bleek duidelijk op de China International Import Expo. Op de editie van volgend jaar, in  maart in Guangzhou, zullen de Kenianen nog prominenter vertegenwoordigd zijn dan afgelopen jaar.

De vraag naar buitenlandse stelen is de laatste jaren sterk gegroeid. Dat weten de Kenia kwekers maar al te goed, wat dan ook een van de redenen is dat rechtstreekse vluchten van Nairobi naar Guangzhou zijn ingelast. Bloemen kunnen in theorie binnen een etmaal van Keniaanse kweker tot Chinese consument geraken, wat de bloemenhandel in beide landen geen windeieren legt. Uit statistieken blijkt dat Kenia in 2016 meer dan 330 ton bloemen exporteerde naar China, en in 2017 ruim 1000 ton.

De Chinese internationale handelsbeurs voor bloementeelt en tuinbouw editie 2019 (Flower Expo China 2019) zal plaatsvinden van 17 tot 19 maart 2019 in het internationale inkoopcentrum van Guangzhou. 

Voor meer informatie:
Flower Expo China
www.flowerexpochina.com

Publicatiedatum: