Snijhortensia voor kweek in de tropen

Tholen - De hortensia groeit het best in milde klimaat van het Europese continent. Tijdens de IFTF presenteerde Kolster echter een serie snijhortensia’s die speciaal veredeld zijn om in tropische temperaturen te kweken. Dat leverde veel bekijks op van bezoekers uit Zuid-Amerika, maar ook Kenia en Azië.

De Magical Temptation is een van de hydrangea-soorten die geschikt is voor tropische temperaturen.

12 selecties
Het veredelingsproces begon in 2011, vertelt directeur Peter Kolster. “We hebben diverse lokale soorten uit tropische landen gekruist met de sterke Europese hydrangea’s. In 2014 boekten we de eerste goede resultaten.” In de jaren die volgden werden diverse variëteiten ontwikkeld.

“We hebben nu 12 selecties in rood, rood-groen, roze, rozegroen en blauwgroen. Een witte variant komt eraan.” Alle varianten hebben – zoals we van de Boskoopse veredelaar gewend zijn – het woord Magical in de naam.

Adrian Moreano van Eternal Flower en Peter Kolster poseren bij de nieuwe tropische hydrangea. 

In 2018 werden de planten voor het eerst bij diverse kwekers geplant. Eén van hen is Eternal Flower. Tijdens de IFTF deelde Kolster de stand met deze kweker uit Ecuador, en dat klikte prima. “We zijn niet alleen collega’s, maar ook goed bevriend.”

Nieuwe Hypericum
Eternal Flower kweekt ook de Hypericum van Kolster. Tijdens de beurs presenteerde men ook daarvan een nieuwe serie. “De nieuwe variëteiten hebben dikkere bessen. We leveren ze in diverse kleuren: wit, drie tinten roze en een diepe wijnrode kleur. Er komt daarnaast ook nog een rode in een grotere maat.”

Voor meer informatie:
Kolster BV
Rijneveld 122 a
2771 XR Boskoop
+31 (0)172 217090
info@kolster.nl 
www.kolster.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven