Veel animo voor SDE+ Zon-PV en Wind in najaarsronde 2018

RVO.nl ontving 5.907 subsidieaanvragen voor hernieuwbare energie projecten tijdens de openstelling SDE+ najaar 2018. Er is ruim € 7,7 miljard subsidie aangevraagd.

Op 15 november 2018 informeerde minister Wiebes de Kamer over het verloop van de openstelling SDE+ najaar 2018.

Zon-PV blijft populair - men vroeg hier een budget van ruim € 4 miljard aan. Windenergie (land, meer en primaire waterkering) volgt met een aangevraagd budget van ruim € 2 miljard. Samen zijn zij goed voor 80% van het aangevraagde budget.

Beoordeling aanvragen
RVO.nl beoordeelt op dit moment de aanvragen op basis van de eisen van de regeling en toetst de projecten op technische, financiële en economische haalbaarheid. Een overzicht van de aanvragen per fase is te vinden op de website van de SDE+ onder ‘Feiten en Cijfers’.

Opdrachtgever
Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) de productie van duurzame energie stimuleren. Van 2 oktober tot en met 8 november 2018 konden bedrijven en (non-profit) instellingen SDE+ subsidie aanvragen. In de najaarsronde 2018 is € 6 miljard beschikbaar voor duurzame energie projecten.

Klik hier voor meer informatie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven