Drentse Bloementuin Meppel behaalt zilveren status Barometer Duurzame Bloemist

Het aantal gecertificeerd duurzame bloemisten in Nederland groeit gestaag. Ook Meppel kent sinds kort een Barometer Duurzame Bloemist. Eigenaren en bloemisten Jan en Lummy Bouwer van De Bloementuin haalden het duurzaamheidscertificaat voor een van de twee locaties, die aan de Hoofdstraat 73 in Meppel. De andere winkel is gevestigd in Oosterboer. De Bloementuin heeft de zilveren status van de Barometer Duurzame Bloemist in de wacht gesleept.

"Zeker naar de toekomst toe, vinden wij het belangrijk dat wij verantwoord ondernemen en waar mogelijk onze sociale en milieuverantwoording hierin nemen", aldus Jan Bouwer. De bloemist vindt het bovendien van meerwaarde dat de certificering duidelijkheid geeft voor de consument, maar ook aan bedrijven die duurzaam willen inkopen. Voor het certificeren kreeg de bloemist hulp van een landelijk bloemistencoƶperatie. Aangesloten bloemisten hebben daarbij allemaal de intentie zich duurzaam te certificeren.

Met de Barometer certificering staat zwart-op-wit dat bloemisten Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en zij een percentage bloemen en planten met duurzame keurmerken inkopen. Het percentage verantwoordere bloemen en planten van De Bloementuin is ongeveer 40 procent. Bouwer koopt hiervoor vooral bloemen en planten in met de keurmerklabels: MPS-A, Biologisch/EKO, Milieukeur en Fairtrade. Hiermee neemt de bloemist milieu- en sociale verantwoording in acht. Daarnaast paste de ondernemer zijn verlichting naar LED aan, neemt hij groene stroom af, doet hij aan afvalscheiding en veranderde hij zijn schoonmaakmiddelen, zodat deze niet schadelijk zijn voor het milieu. Bouwer koos daartoe voor middelen met het Europees Ecolabel en Nordic Swan label.

"Het is belangrijk dat men weet wat duurzaamheid inhoudt voor de sector. De certificering is dan ook van betekenis voor gehele keten tot aan de eindgebruiker", zegt Bouwer. De doorslag om te verduurzamen, is het feit geweest, dat steeds meer bedrijven en vooral overheden dit gaan eisen. Bouwer: "Voor ons betekent dit een nieuwe uitdaging en mogelijkheden. Wij zijn de eersten in onze omgeving en hebben daarom een voorsprong op de rest."

bron: FloraNL

De Bloementuin
Hoofdstraat 73
7941 AD Meppel

Locatie Oosterboer
Ruskenstuk 14
7943 JM Meppel

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven