Voorlopige SDE-correctiebedragen 2019 bekend

De minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK) maakte op 31 oktober de voorlopige correctiebedragen voor SDE(+) voor 2019 bekend. Deze bedragen gelden voor producenten die een SDE(+) subsidie kregen in de rondes 2008-2018.

Aan de hand van de voorlopige correctiebedragen bepaalt RVO.nl de voorschotten die in 2019 maandelijks aan gerealiseerde SDE(+) projecten worden uitbetaald.

Berekening voorschot 2019
Het voorschot 2019 wordt berekend op basis van:

  • Fasebedrag, vastgelegd in de subsidieverlening van het project
  • Voorlopig correctiebedrag 2019
  • Fasebedrag – voorlopig correctiebedrag = voorschotbedrag

De voorlopige correctiebedragen zijn een inschatting van de ontwikkeling van de elektriciteits-, gas- en/of warmteprijzen. De basisenergieprijs geldt als de ondergrens voor het correctiebedrag. Deze is vastgelegd in de subsidieverlening. Als het correctiebedrag gelijk is aan de basisenergieprijs is de maximale subsidie bereikt.

Vaststelling definitieve correctiebedragen 2019
In het eerste kwartaal van 2020 stelt EZK de definitieve correctiebedragen 2019 vast. Wanneer de productie over het volledige kalenderjaar bekend is, stelt RVO.nl daarna de bedragen bij aan de hand van de feitelijke ontwikkeling van de elektriciteits-, gas en/of warmteprijzen. Hiermee speelt de regeling flexibel in op marktontwikkelingen en voorkomt de overheid dat producenten te veel SDE(+) subsidie ontvangen.

Klik hier voor meer informatie over de voorlopige correctiebedragen 2019.

Bron: RVO.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven